Νέα καταγγελία εναντίον γνωστού κωμικού ηθοποιού

Μια νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης έγινε σήμερα στην ΕΡΤ για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 31 χρόνια.
Νέα καταγγελία εναντίον γνωστού κωμικού ηθοποιού
Οι περιπτώσεις καταγγελίων σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο και δη αυτόν του θεάτρου, αυξάνονται καθώς σχεδόν κάθε μέρα, καθώς νέες υποθέσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σήμερα λοιπόν υπήρξε ακόμη μια καταγγελία, σχετικά με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν 31 χρόνια. Συγκεκριμένα στην ΕΡΤ μίλησε μια παλιά ηθοποιός, η οποία επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της και περιέγραψε τη δική της φρικτή εμπειρία από συνάδελφο της, ηθοποιό ο οποίος φέρεται πως την χτύπησε ενώ αποπειράθηκε και να τη βιάσει.

Η ηθοποιός που εκείνη την περίοδο ήταν 25 χρονών, μίλησε για τη συνάντησή που είχε με γνωστό κωμικό, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, στο σπίτι του, για να συζητήσουν για μια νέα ταινία. Η γυναίκα είχε υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού εκείνη την περίοδο και λιποθύμησε ύστερα από σωματική βία που της άσκησε στην προσπάθεια του να τη βιάσει.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε τα εξής:  «Μου έφτιαξε καφέ, είχα πιεί δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησε. Ξαφνικά είδα έναν άλλο άνθρωπο. Δεν ήταν πια ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου, είδα κάποιον άλλο. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. Στην πάλη μας με έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πάρα πολλές μέρες. Με χτύπησε με τον αγκώνα του επάνω στην τομή και εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε. Συνειδητοποίησε, προφανώς, ότι είμαι "εκτός" και έφερε νερό. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα. Δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη.»

Ανέφερε μάλιστα ότι οι συγγενείς της την πήγαν στην αστυνομία μαζί με τον ηθοποιό, τον οποίο αποφάσισε τότε να μην καταγγείλει. «Αυτός έκλαιγε στα πόδια μου. Ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει. Έκλαιγε στα πόδια μου και του είπα ότι δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου αλλά αυτός που θα τον τιμωρήσει θα είναι ο Θεός. Μετάνιωσα πάρα πολλές φορές από εκείνη τη στιγμή που δεν το προχώρησα. Με όλη μου την ψυχή αν χρειαστεί, θα στηρίξω και άλλες καταγγελίες γυναικών εάν θα προχωρήσουν σε δίκη γιατί πίστευα. Πρέπει να καταλάβουν κάποια καθάρματα ότι το "όχι" οποιασδήποτε γυναίκας είναι "όχι"»

Ωστόσο αυτές τις μέρες η ηθοποιός αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στο Σωματείο των Ηθοποιών, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v