Τι αλλάζει από αύριο στο λοκντάουν της Αττικής

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21.00 τις καθημερινές, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα.
Τι αλλάζει από αύριο στο λοκντάουν της Αττικής
Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες που ήθελαν τη Μετακίνηση 6 να επιτρέπεται μόνο με τα πόδια, γύρω από τη μόνιμη κατοικία, ούτε εκείνες που μιλούσαν για αλλαγή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία παραμένει στις 21.00 τις καθημερινές και στις 18.00 τα Σαββατοκύριακα.

Το βασικό πράγμα που αλλάζει από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 6.00 το πρωί είναι ότι κλείνουν όλα τα σχολεία και το λιανεμπόριο, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων, σούπερ μάρκετ, περιπτέρων, οπτικών και ειδών βαρηκοΐας (που εξυπηρετούν μόνο με ραντεβού) και ανθοπωλείων (μόνο για το Σαββατοκύριακο 13- 14 Φεβρουαρίου, μόνο με click away/ click inside, και μόνο από τις 9.00 έως τις 17.30).

Επίσης, ανοιχτά παραμένουν ΚΤΕΟ, pet shop, καθαριστήρια, επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, βενζινάδικα και συνεργεία, ενώ κλείνουν κομμωτήρια και υπηρεσίες αισθητικής, περιλαμβανομένων αυτών που παρέχονται από ιατρεία.

Συγκεκριμένα για τη Μετακίνηση 6 και τις φήμες που διαδόθηκαν το πρωί, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή και στον έλεγχό του, ενώ συμπλήρωσε ότι «θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές, χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής».

Στις μετακινήσεις με ταξί και ΙΧ δεν αλλάζει κάτι, εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας των τριών ατόμων (οδηγός και δύο επιβάτες) με την εξαίρεση ανήλικων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας.

Σχετικά με τους χώρους λατρείας, η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, γίνεται από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και μέχρι εννέα ατόμων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v