Πόσο κοστίζει στην ελληνική οικονομία ένας μήνας λοκντάουν στην Αττική;

Ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια το δημοσιονομικό κόστος του lockdown στην Αττική, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.
Πόσο κοστίζει στην ελληνική οικονομία ένας μήνας λοκντάουν στην Αττική;
Η Αττική μπαίνει από αύριο, σε ένα πιο σκληρό lockdown από αυτό που ήδη βρισκόταν, δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων που από τον Νοέμβρη κι έπειτα στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση προκειμένου να βγουν έξω από το σπίτι τους. Το λιανεμπόριο κλείνει και πάλι μέχρι τις 28 Φλεβάρη με το δημοσιονομικό κόστος του νέου καθολικού Lockdown στην Αττική να εκτοξεύεται πάνω από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. 

Παρόλα αυτά ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι διατεθειμένο να αντιμετωπίσει το όποιο κόστος προκύψει.

Εμφανίστηκε λοιπόν στην τηλεόραση του Ant1, όπου και απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας ότι «τώρα το κόστος με τα υφιστάμενα μέτρα είναι στα 2,5 δισ. ευρώ», δηλώνοντας παράλληλα ότι το κυβερνών κόμμα κάνει «συνετή διαχείριση πόρων ώστε να κρατήσει δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο».

Τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά δεν είναι δυνατό να καλύψει το σύνολο των απωλειών».

Κατά την τοποθέτηση του, στάθηκε στις επιλογές που πήρε το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να στηρίξει τις πληττόμενες ομάδες της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως το πακέτο μέτρων που πήρε η Ελλάδα ήταν πιο γενναιόδωρο από αυτό που δόθηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ανέφερε ωστόσο ότι η χώρα μας παραμένει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η οποία φέρει πάνω από το κεφάλι μας τη «Δαμόκλειο σπάθη» των ελλειμμάτων και του χρέους.

Όσον αφορά πιθανές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο ΕΝΦΙΑ θα ακολουθήσει τις νέες τιμές στις αντικειμενικές αξίες αν ολοκληρωθούν φέτος».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v