Πλαστά αρνητικά τεστ πωλούνται για 300€ στα αεροδρόμια

Κυκλώματα σε όλη την Ευρώπη πουλάνε πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού, και η Europol κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Πλαστά αρνητικά τεστ πωλούνται για 300€ στα αεροδρόμια
Οι τρόποι που εφευρίσκουν οι άνθρωποι για να βγάλουν εύκολο χρήμα δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας εκπλήσσουν. Στο σημερινό παράδειγμα, κάποιοι σκέφτηκαν το εξής: Θέλεις πάση θυσία να ταξιδέψεις. Η χώρα που θέλεις να πας, όμως, ζητά υποχρεωτικό αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να σε αφήσει να περάσεις τα σύνορά της. Εσύ α. έκανες τεστ και βγήκε θετικό, αλλά συμπτώματα δεν έχεις οπότε εξακολουθείς να θες να ταξιδέψεις και ας κολλήσεις όποιον συναντήσεις στο διάβα σου, τι σε νοιάζει; ή β. μένεις σε χώρα που τα τεστ κορωνοϊού είναι ακριβά, και δεν έχεις λεφτά να κάνεις.

Θα μείνεις χωρίς ταξίδι; Όχι βέβαια. Θα αγοράσεις πλαστό αρνητικό τεστ, που σε κάποιες χώρες (στην Ισπανία, ας πούμε) κοστίζει λιγότερο από ένα κανονικό τεστ, 40€ για να ακριβολογούμε.

Αυτά, βέβαια, μέχρι χτες, καθότι σήμερα τα μαντάτα έφτασαν στην Europol που σήμανε συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας σε συλλήψεις πολλών ανθρώπων που πουλούσαν πλαστά αρνητικά τεστ κορωνοϊού στα αεροδρόμια της Γαλλίας και της Βρετανίας, αλλά και online, στην Ισπανία και την Ολλανδία.

«Είναι πολύ πιθανόν ότι εγκληματίες θα εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για κατασκευή και πώληση πλαστών πιστοποιητικών για διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, όσο παραμένουν οι περιορισμοί στα ταξίδια λόγω της πανδημίας», προειδοποιεί η Europol. «Με δεδομένο το εύρος των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων, με τους εκτυπωτές υψηλής ποιότητας και τα ποικίλα λογισμικά, οι πλαστογράφοι είναι ικανοί να κατασκευάσουν πλαστά πιστοποιητικά υψηλής ποιότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας που εδρεύει στην Χάγη.

Ένας ύποπτος συνελήφθη πριν από 10 μέρες για πώληση πλαστών πιστοποιητικών στο αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο, ενώ επτά ακόμα άτομα είχαν συλληφθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού, να πουλάνε πλαστά πιστοποιητικά με το όνομα μάλιστα υπαρκτότατου, γνωστού διαγνωστικού κέντρου. Οι τιμές στο Παρίσι ξεκινούσαν από τα 150€ και έφταναν τα 300€ για ένα πιστοποιητικό.

Στην Ισπανία, οι αρχές συνέλαβαν έναν άντρα που πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά online στην εξαιρετική τιμή των 40€, ενώ στην Ολλανδία πληροφορίες αναφέρουν πως οι αγοραπωλησίες γίνονταν μέσω sms, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v