Ένας Έλληνας στους 24 καλύτερους νέους επιστήμονες του κόσμου

Ο 25χρονος Ηλίας Ψυρούκης βρίσκεται στους 24 καλύτερους νέους επιστήμονες του κόσμου για το περιοδικό κι είναι τιμή του και καμάρι μας.
Ένας Έλληνας στους 24 καλύτερους νέους επιστήμονες του κόσμου
Όσο υπάρχουν νέοι άνθρωποι που προσπαθούν με τις γνώσεις τους, να αλλάξουν τον κόσμο και να τον κάνουν καλύτερο και πιο ασφαλή για όλους υπάρχει σίγουρα ελπίδα και για τους υπόλοιπους. Ευτυχώς σε όλο τον πλανήτη η νέα γενιά αντεπιτίθεται και προετοιμάζει το μέλλον για τις επόμενες. Με μεγάλη χαρά, είδαμε ένα Έλληνα, τον 25χρονο, Ηλία Ψυρούκη από τη Μυτιλήνη να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού National Geographic, ως ένας από 24 καλύτερους νέους επιστήμονες όλου του κόσμου.

Με περηφάνεια είδαμε το όνομα του, να φιγουράρει στους National Geographic Young Explorers, σαν ένας νέος εξερευνητής του κόσμου. Ο Ηλίας ασχολείται εδώ και καιρό με την καινοτομία του διαστήματος κι όπως αποδεικνύουν τα κατορθώματα του, πρόκειται για ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας.

Για αυτόν τον λόγο και "είναι πλέον μέρος της #GenGeo, μιας παγκόσμιας κοινότητας νέων με ενσυναίσθηση, επιμονή, πάθος και με μια ακόρεστη προσπάθεια για αναζήτηση λύσεων που θα οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον και έναν υγιή πλανήτη. Αυτή είναι η γενιά που οδηγεί την πρόοδο και κινητοποιεί τους συνομηλίκους της για να κάνει τη διαφορά στις κοινότητές τους. Δε διεκδικούν μόνο μια θέση στο τραπέζι, αλλά ζητούν να προστεθούν ακόμη περισσότερες καρέκλες για τους νέους. Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας συχνά φαίνονται τρομακτικές, αλλά μια αυξανόμενη κοινότητα νέων αναλαμβάνει δράση. Αυτοί οι νέοι που κάνουν την αλλαγή γνωρίζουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, ένας αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει την ικανότητά τους να εργάζονται συλλογικά για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο απαιτητικά ζητήματα του πλανήτη μας», όπως γράφει η ανακοίνωση του National Geographic.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας απασχολεί τα διεθνή μέσα, μιας και το Forbes τον συμπεριέλαβε στη λίστα του 30under30 Greece 2021, ως πρωτοστάτη και ηγέτη της Νέας Διαστημικής Γενιάς της Ελλάδας που εμπλέκεται σε πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα. Όντας συνιδρυτής της SPIN - Space Innovation ο Ηλίας ασχολείται με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την ενίσχυση και διεύρυνση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των νέων, δίνοντας έμφαση στην έρευνα όπως και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με το διάστημα.

 «Το όραμά μου είναι να ενισχύσω την κουλτούρα της Διαστημικής Εξερεύνησης στην Ελλάδα, δημιουργώντας έναν πυρήνα ανάπτυξης διαστημικών τεχνολογιών, παρέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις, τα εργαστήρια και τη δικτύωση», δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Ηλίας Ψυρούκης, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος πια στην επιστημονική κοινότητα, συλλέγοντας πολλά βραβεία, όσο εργάζεται ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε προγράμματα της Ελληνικής Διαστημικής Βιομηχανίας και διοργανώνει το CanSat in Greece με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Το CanSat in Greece είναι το πρώτο έργο με έδρα στην Ελλάδα που υποστηρίζεται από το National Geographic Young Explorers Grant. Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Οι μαθητές και οι φοιτητές καλούνται να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο, σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, για να πραγματοποιήσουν μια διαστημική αποστολή που οραματίστηκαν. Ο δορυφόρος εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου με έναν πύραυλο, που κατασκευάστηκε από τη SPIN, και προσγειώνεται με ασφάλεια με χρήση αλεξίπτωτου, ενώ εκτελεί την αποστολή που η ομάδα έχει επιλέξει.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v