Στο dark web πουλάνε ψεύτικα εμβόλια για 80€

Απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου πουλάνε δήθεν εμβόλια της Pfizer σε εξωφρενικές τιμές στο «σκοτεινό» διαδίκτυο.
Στο dark web πουλάνε ψεύτικα εμβόλια για 80€
Πολλές φορές έχουμε σκεφτεί πως η ανθρωπότητα έχει πιάσει πάτο με τα κατορθώματα της. Ωστόσο, συχνά δυστυχώς, διάφοροι κατ’ ευφημισμό άνθρωποι, έρχονται με τις πράξεις τους για να μας αγανακτήσουν. Χαρακτηριστική λοιπόν είναι η περίπτωση απατεώνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί απέναντι στον κορονοϊό, πουλώντας ψεύτικα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Όπως μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό, τη στιγμή που όλες οι χώρες παγκοσμίως αγωνίζονται προκειμένου να εμβολιάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού τους, η πράξη των γιαλαντζί πωλητών εμβολίου είναι απαράδεκτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, στο dark web γίνεται χαμός με τα δήθεν εμβόλια που πουλάνε διάφοροι σε τιμές που ξεκινούν από τα 80 ευρώ και φτάνουν έως και τα 800. Οι αδίστακτοι «πωλητές» μάλιστα, παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, ως υγειονομικό και επιστημονικό προσωπικό από τη Γιουχάν που ξεκίνησε η πανδημία, υποστηρίζοντας πως διαθέτουν τα καλύτερα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό που υπάρχουν στην αγορά. Δυστυχώς αρκετοί έπεσαν θύματα της απάτης, με τους αρμόδιους του ηλεκτρονικού εγκλήματος, να εφιστούν την προσοχή.

«Ακόμη και ο τρόπος διακίνησής τους δεν πληροί τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να έχει ένα κανονικό φάρμακο, ένα νόμιμο φάρμακο, ένα εγκεκριμένο φάρμακο. Οπότε αυτό καταλαβαίνετε ότι μπορεί αν βάλει σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία», δήλωσε στο OPEN ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος.

Το τηλεοπτικό απόσπασμα, στο οποίο αναφερόμαστε μπορείς να δεις παρακάτω:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v