Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι

Στο Ισραήλ οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων έχουν αναπτερώσει το ηθικό τους, για αυτό βρήκαν αφορμή να το γιορτάσουν επιτέλους.
Ηλικιωμένοι γιόρτασαν τον εμβολιασμό τους με πάρτι
Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, με τους ηλικιωμένους πια να έχουν πάρει σειρά, ύστερα από το υγειονομικό προσωπικό που, όπως ήταν φυσικό, εμβολιάστηκε πρώτο. Λογικό κι αναμενόμενο λοιπόν, πολλοί ηλικιωμένοι να περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή του δικού τους εμβολιασμού, ώστε να μπορέσουν να αγκαλιάσουν ξανά δίχως φόβο τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στο Ισραήλ μάλιστα, που οι εμβολιασμοί γίνονται με ταχείς ρυθμούς στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, είπαν να το γιορτάσουν λίγο παραπάνω.

Βλέπεις, μετά από μεγάλο καιρό εγκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης τα εμβόλια δίνουν μια αισιόδοξη νότα, με το ηθικό να είναι πλέον αναπτερωμένο.

Στην εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης Λεβ Γκανίμ στην πόλη Νετάνια, οι ένοικοι είπαν να το γιορτάσουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο, στήνοντας το δικό τους πάρτι. Φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες, το έριξαν στον χορό για να γιορτάσουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη και τελευταία δόση.

«Είμαι ευτυχής σαν ελεύθερο πουλί σήμερα, δόξα τω Θεώ όλα αυτά τελειώνουν», είπε η Πνίνα Ντεμπίνσκι, 70 ετών, συνταξιούχος δασκάλα που ζει στον οίκο αυτόν εδώ και επτά χρόνια. «Θα είμαστε ελεύθεροι να βγαίνουμε έξω, να συναντιόμαστε με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, να χαιρόμαστε τη ζωή με τον τρόπο που ξέρουμε, τον τρόπο που συνηθίζαμε πριν από περίπου έναν χρόνο. Θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή».

Παρόλα αυτά κι ενώ ήδη στην χώρα έχει εμβολιαστεί το 28% του γενικού πληθυσμού, το lockdown συνεχίζεται και οι αρμόδιοι φορείς εφιστούν την προσοχή σε όλους τους ηλικιωμένους ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v