Η πλατεία Θεάτρου αλλάζει πρόσωπο

Μέσα στο 2021, θα δημοπρατηθεί η Πλατεία Θεάτρου, με την ελπίδα να δώσει μια όμορφη νότα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Η πλατεία Θεάτρου αλλάζει πρόσωπο
Με ένα πολύ καλό νέο ξεκίνησε το 2021, για την ευρύτερη περιοχή που αποκαλούμε ιστορικό κέντρο της πόλης των Αθηνών. Η μελέτη που κέρδισε τον διαγωνισμό του 2010 για την αναδιαμόρφωση της Πλατείας Θεάτρου, κατάφερε έστω και 11 χρόνια μετά να μπει στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων. Πλέον, περιμένουμε εντός του 2021 να δημοπρατηθεί το έργο κι η Πλατεία Θεάτρου να αλλάξει πρόσωπο.

Όπως φαίνεται σε ένα βαθμό κι από τη φωτογραφία του σχεδίου που εγκρίθηκε, θα προβλέπει πεζοδρόμηση της Πλατείας, επί των οδών Θεάτρου και Διπλάρη, ενώ θα διαπλατυνθούν και τα πεζοδρόμια της Μενάδρου. Παράλληλα με δεντροφυτεύσεις στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με τη χρήση υδατοδιαπερατών υλικών αλλά και φυσικού χώματος στις δαπετοστρώσεις, η παραμελημένη περιοχή του κέντρου των Αθηνών αναμένεται να αποκτήσει ένα πιο φιλικό και πράσινο πρόσωπο απέναντι στους δημότες, αλλά κι επισκέπτες της περιοχής.

Πλέον αν ευοδωθούν οι προσπάθειες δημοπράτησης και το έργο πάρει μπρος, τότε η περιοχή του Γερανίου θα αποκτήσει τη δική της ανοιχτή πλατεία, σπάζοντας λίγο την παντοκρατορία του μονότονου γκρι που απλώνεται δυστυχώς τώρα. Με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες προσπάθειες ανάπλασης επιβαρυμένων από τσιμέντο περιοχών των Αθηνών θα παρακολουθούμε με αγωνία, την πορεία των έργων στην πλατεία, περιμένοντας την νέα εικόνα της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v