10 σελίδες στο Facebook που μοιράζουν πόνο με τα αστεία τους

Περιηγηθήκαμε στις πιο αστείες σελίδες που κυκλοφορούν στο ελληνικό Facebook και άλλη μια φορά πονέσαν τα πλευρά μας από τα γέλια.
10 σελίδες στο Facebook που μοιράζουν πόνο με τα αστεία τους

Αν και δεν μας αρέσουν πολύ τα κλισέ, υπάρχει ένα που σχεδόν πάντοτε ασπαζόμαστε: Το γέλιο δίνει ζωή. Κι αυτή την ζωοποιό του δύναμη τη χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο, περισσότερο από ποτέ. Περνώντας λοιπόν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας συνδεδεμένοι στα social media, έχουμε προφανώς ακολουθήσει, δίνοντας το like μας κάποιες σελίδες του ελληνικού Facebook που μοιράζουν πόνο με τα αστεία τους. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό μιας και στα posts/memes/videos τους περνάνε γενιές δεκατέσσερις τους πάντες, μέχρι τον Μαρκ τον Ζούκεμπεργκ, αν χρειαστεί. Διαλέξαμε 10 από αυτές και σου τις παρουσιάζουμε.

Καλές Απόψεις

Καλό είναι όταν μια σελίδα λέει σπαρακτικά αστείες αλήθειες σε δυο γραμμές, να το λέμε. Αντίθετα είναι κακό να μην τη μοιραζόμαστε, γιατί στο τέλος της μέρας πρέπει να κάνουμε το καλό και να το ρίχνουμε στο social media γιαλό. Μπορούμε να συνεχίσουμε με παρόμοιο τρόπο αλλά δεν θα το κάνουμε, γιατί οι Καλές Απόψεις το κάνουν καλύτερα.

Ο Θεός



Δεν θα ασχοληθούμε με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, θα δηλώσουμε όμως απερίφραστα φανατικοί πιστοί, της σελίδας που πετσοκόβει όλα τα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν στη γωνιά του χάρτη που λένε Ελλάδα. Να τον ακούς τον Θεό κάτι παραπάνω ξέρει για τον κόσμο που δημιούργησε. Γκε γκε;

Κουραφέλκυθρα- Δεν είναι καν λέξη

Ο Αντώνης Βαρβαγιάννης, είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους comic artists που έχει βγάλει η γενιά μας και μια ματιά σε ένα και μόνο του στριπάκι θα σε πείσει. Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που τον ευχαριστούμε είναι κι η δημιουργία αυτής της σελίδας, που μοιράζει ευφυή καμένα αστεία, με πολλή από την pop culture που λατρεύουμε. Θέλουμε κι άλλα από αυτά τα Κουραφέλκυθρα.

Σαρανταποζαρούσα

Σκιτσάκια με μέτριο χιούμορ, από μέτριους σχεδιαστές για μέτρια κομμάτια, λένε οι πληροφορίες της σελίδας, αλλά όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις με μια ματιά, τα φαινόμενα απατούν. Non stop gags με έξυπνη σάτιρα της καθημερινότητας, μέσα από σκιτσάκια, που θυμίζουν εκείνα τα μουντζουρωμένα χαρτάκια που σου πασάρανε κρυφά από τον δάσκαλο στο σχολείο.

Τελεταί Μπούκουρας

Αν η Σωσώ από τα Εγκλήματα έφτιαχνε ποτέ σελίδα στο Facebook θα ήταν κάπως έτσι. Μαύρο, κατάμαυρο, κατράμι που λέμε χιούμορ, για τη ζωή και λίγο περισσότερο από το θάνατο πρόκειται για Must επιλογή για να σου φτιάξει το κέφι. Κι αν καλοκαιριάσει λίγο μπορεί να σου στείλει και καμιά φερετροπετσετούλα θαλάσσης, αν είσαι καλό παιδί.

Τσιτσιπάς Χούλιγκανς vs Λάνθιμος Χούλιγκανς



Εδώ όπως καταλαβαίνεις κι από το όνομα δεν έχουμε να κάνουμε με φιλάθλους, αλλά με αλάνια οπαδούς που δεν ντρέπονται να παραδεχθούν ότι είναι χουλιγκάνια κι ότι η αλήθεια κρύβεται στους Sex Pistols πατέρα. Αν χρειαστεί μαλώνουν για τον Λάνθιμο και τον Τσιτσιπά κι όποιος τζιτζιφιόγκος γουστάρει Κουαρόν και Ναδάλ, ξέρει από πού θα του έρθει.

Η Ζωή στο Γραφείο



Εκεί έξω υπάρχουν διάφοροι ήρωες, που καθημερινά υποφέρουν κάθε λεπτό που περνάει μέχρι να τελειώσει η βάρδια τους στο γραφείο και να επιστρέψουν σπίτι τους μακριά από προϊστάμενους account managers, briefs, debriefs και γραφίστες. Για όλους αυτούς φροντίζει η παραπάνω σελίδα. Και πολύ καλά κάνει.

Παλιός Σουρεαλιστικός Κινηματογράφος



Αν χρειαζόμασταν κάτι στο Facebook, ήταν δίχως άλλο μια σελίδα που να φτιάχνει σωρηδόν memes και να μπλέκει παλιές καλές αλλά και κακές ελληνικές ταινίες με άλλες χολιγουντιανές και οσκαρούχες. Ευτυχώς υπάρχει και λέγεται Παλιός Σουρεαλιστικός Κινηματογράφος.

Σύλλογος φίλων και μελέτης έργου Βασιλείου Τερλέγκα

Τιμή και δόξα στα μέλη, τους φίλους και τους μελετητές του έργου του μεγαλύτερου Βασίλη, μετά τον Άγιο Βασίλη, που γνώρισε ποτέ αυτός ο πλανήτης. Με εύκολο τρόπο μπορείς να περιηγηθείς στη σελίδα ώστε να διαβάσεις αλλά και να ακούσεις αποσπάσματα του έργου του μεγάλου λαϊκού μας ποιητή. Κι όπως θα παίρνεις τις social media στροφές, θέλεις δεν θέλεις, κοίταζε τον!

Ο Εντερπρενέρ



Πρόκειται για την απόλυτη σελίδα ξεβλαχέματος, η οποία επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο, μιας και στρατολογεί όλους εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά λόγω διαφόρων αναποδιών κωλύονται. Αν της δώσεις και funding θα σου κάνει παπάδες. Από εμάς είναι ναι!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v