Στο Facebook το 94% των φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας

Από τις 16,9 εκατομμύρια καταγγελίες που έγιναν το 2019 για διακίνηση φωτογραφικού υλικού ανηλίκων, το 94% ήταν στο Facebook.
Στο Facebook το 94% των φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας
Στο Facebook βρέθηκε το 94% από τις συνολικά 69 εκατομμύρια φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που καταγγέλθηκαν το 2019 στις ΗΠΑ.

Ο ανησυχητικός αυτός αριθμός είδε το φως της δημοσιότητας όταν επτά χώρες, περιλαμβανομένου του Ηνωμένο Βασιλείου, εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες ανακοίνωση που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το αντίκτυπο που έχει στην δημόσια ασφάλεια του διαδικτύου η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων από τον αποστολέα μέχρι τον παραλήπτη (end-to-end encryption).

Το Facebook είχε νωρίτερα ανακοινώσει σχέδια για την πλήρη κρυπτογράφηση των μηνυμάτων στο Messenger και το Instagram Direct –τα μηνύματα στην τρίτη του εφαρμογή, το WhatsApp, είναι ήδη end-to-end encrypted, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς άλλος πέρα από τον αποστολέα και τον παραλήπτη δεν μπορούν να τα διαβάσουν ή να τα τροποποιήσουν.

Η εταιρεία λέει πως οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών σε όλες τις πλατφόρμες. Οι αρχές όμως φοβούνται πως η εν λόγω κίνηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην δυνατότητα εντοπισμού των παιδόφιλων και προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Περίπου 16,9 εκατομμύρια καταγγελίες έγιναν από αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας στο Εθνικό Κέντρο για Αγνοούμενα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 69 εκατομμυρίων φωτογραφιών παιδιών που κακοποιήθηκαν (50% περισσότερες σε σχέση με το 2018).

Το 94% των καταγγελιών, που περιλαμβάνουν την χειρότερη κατηγορία φωτογραφιών, προήλθαν από το Facebook, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτός ο αριθμός μπορεί να πέσει στο μηδέν αν το Facebook πραγματοποιήσει τα σχέδια περί κρυπτογράφησης, προειδοποιεί η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA).

Πηγή: Sky News 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v