Διέρρευσαν οι κανονισμοί του Facebook για το... ζούληγμα στήθους

Ποιες φωτογραφίες επιτρέπονται και ποιες απαγορεύονται στο Facebook, με βάση τους νέους κανονισμούς που διέρρευσαν.
Διέρρευσαν οι κανονισμοί του Facebook για το... ζούληγμα στήθους
Η μεγάλη κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες σχετικά με τις φωτογραφίες που λογοκρίνει το Facebook (και το Instagram, που ανήκει στο Facebook) συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη διαρροή επίσημων οδηγιών τις οποίες δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το Vice.com

Οι οδηγίες, που ήταν μη ανακοινώσιμες και απευθύνονταν στους διαχειριστές του Facebook, είχαν τίτλο «Γυμνές εικόνες ενηλίκων και σεξουαλική δραστηριότητα: Διευκρινίσεις για το επιτρεπόμενο ζούληγμα, σε σχέση με το χούφτωμα του στήθους» και δόθηκαν μετά από το θέμα που προέκυψε με το «κατέβασμα» από το Instagram μιας σειράς εικόνων σχετικά με την αυτοεξέταση του στήθους, που δημοσιοποιήθηκαν από λογαριασμό χρήστη στη Βραζιλία, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους.

«Το να πιάνεις, να αγκαλιάζεις ή να ζουλάς τον μαστό με τις παλάμες ή με όχι λυγισμένα δάχτυλα» είναι εντάξει, αρκεί να μην υπάρχει «κίνηση αρπαγής» (κοινώς, κάτι που να μοιάζει με… χούφτωμα) του γυναικείου στήθους –άσχετα αν αυτό είναι ή όχι καλυμμένο από ρούχα.

Το Facebook επισημαίνει επίσης ότι θα επιτρέπει εικόνες όπου οι παλάμες είναι καμπυλωτές «ανάλογα με το μέγεθος ή το σχήμα του μαστού», αλλά μόνο εάν τα δάχτυλα «δεν είναι σε θέση χουφτώματος».

Η συμπίεση μαστών με άλλο μέρος του σώματος ή με κάποια ρούχα «π.χ. η χρήση ιμάντων για να τραβήξουν τα στήθη μαζί» είναι μια χαρά και «αν περιλαμβάνει ρούχα, η εικόνα θεωρείται παραβιαστική (σ.Σ. και κατεβαίνει) μόνο αν απεικονίζει άλλο άτομο που ζουλά το στήθος».

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Vice πως δεν θεωρούν τους νέους κανόνες περίπλοκους. «Συνεργαστήκαμε για μήνες με ειδικούς για τη θετικότητα του σώματος για να αναπτύξουμε μια πιο περιεκτική και χωρίς αποκλεισμούς πολιτική, οπότε είναι αρκετά απογοητευτικό να βλέπουμε ότι η δουλειά μας χαρακτηρίζεται με αυτόν τον τρόπο», είπε συγκεκριμένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v