Συγχωνεύονται τα μηνύματα του Instagram με του Facebook

Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ των δύο εφαρμογών για πρώτη φορά.

Συγχωνεύονται τα μηνύματα του Instagram με του Facebook
Το Facebook Messenger και το Instagram συγχωνεύτηκαν, 18 μήνες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «παντρέψει» τις δύο πλατφόρμες.

Η παλιά υπηρεσία μηνυμάτων του Instagram, το Instagram Direct, αντικαταστάθηκε από το Messenger, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν συνομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο μεταξύ των δύο πλατφορμών για πρώτη φορά.

Είναι το πρώτο βήμα προς έναν στόχο που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019 για τη συγχώνευση όχι μόνο αυτών των δύο πλατφορμών, αλλά και για την ενσωμάτωση του WhatsApp και την ενεργοποίηση end to end κρυπτογράφησης για όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ των τριών εφαρμογών.

«Συνδέουμε την εμπειρία Messenger και Instagram για να προσφέρουμε μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες του Messenger στο Instagram», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι Adam Mosseri και Stan Chudnovsky, οι επικεφαλής του Instagram και του Messenger αντίστοιχα. «Οι χρήστες του Instagram μπορούν να αποφασίσουν εάν θα ενημερώσουν αμέσως αυτήν τη νέα εμπειρία».

Η ενσωμάτωση των δύο εφαρμογών απαιτεί συναίνεση του χρήστη για να επιτρέψει τη συγχώνευση των λογαριασμών, επομένως το Facebook προσφέρει νέες δυνατότητες ως δόλωμα για να ενθαρρύνει το πάντρεμα. Εάν δεχτούν την ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν να στείλουν «αυτοκόλλητα selfie», να παρακολουθούν βίντεο στο Instagram με φίλους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και να στέλνουν μηνύματα που εξαφανίζονται.

Το Facebook αναφέρει ότι τα νέα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν αμέσως σε «μερικές χώρες» και «σύντομα παγκοσμίως».

Με πληροφορίες από Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v