Βρήκαμε τους καλύτερους ποδηλατόδρομους της χώρας

Ξεχυθήκαμε στους ποδηλατόδρομους της Ελλάδος, συγκεντρώνοντας κάποιους από τους πιο όμορφους, που αξίζεις να κάνεις πετάλι.
Βρήκαμε τους καλύτερους ποδηλατόδρομους της χώρας

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ποδήλατα να κυκλοφορούν γύρω μας. Ίσως το πιο κουλ ατομικό μέσο μετακίνησης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, καθώς πέρα από οικονομικό, δεν είναι καθόλου ρυπογόνο, ενώ αποτελεί συγχρόνως μια εξαιρετική μορφή άσκησης σήμερα.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε μέχρι και εταιρείες κούριερ ή delivery έχουν υιοθετήσει αυτόν τον «οικολογικό» τρόπο μετακίνησης. Με οδηγό μας τον Κώστα Μακεδόνα λοιπόν, ξεχυθήκαμε στους ποδηλατόδρομους της χώρας, για να σου παραθέσουμε τους πιο όμορφους και πολυσύχναστους σε ποδήλατα, όπως απλώνονται στην ελληνική επικράτεια. Ποδηλάτες και ποδηλάτισσες κι όλοι οι υπόλοιποι που είχατε κάποτε το όνειρο σας και το ποδήλατό σας, enjoy!

Καρδίτσα



Είναι πολύ πιθανό να έχει πέσει στην αντίληψη σου κάποιο από τα άρθρα που παρομοιάζει την Καρδίτσα με το Άμστερνταμ, μιας και πρόκειται για την πιο γνωστή ίσως πόλη ποδηλάτου. Σήμερα, στον Δήμο Καρδίτσας το δομημένο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων έχει μήκος 7300 μ. στον αστικό ιστό και 10500 μ. περιαστικό αποτελούμενο από τον ποδηλατόδρομο που συνδέει την πόλη με το δημοτικό διαμέρισμα του Παλαιοκλησίου μήκους 7 χιλιομέτρων και τον περαστικό ποδηλατόδρομο που έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα. Μιλάμε για μια υπέροχη διαδρομή, ιδανικό προορισμό για φίλους ή οικογένεια. Τα περισσότερα από 20 χιλιάδες ποδήλατα που κυκλοφορούν άλλωστε στην πόλη μιλάνε από μόνα τους.

Τρίκαλα

Οι θεσσαλικές πόλεις, πέρα από ανεκτίμητη ομορφιά έχουν και μια λατρεία στο ποδήλατο. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα Τρίκαλα, που είναι δίχως άλλο μια από τις πιο ενεργές ποδηλατουπόλεις της χώρας με περισσότερα από 30 χιλιάδες ποδήλατα να την διασχίζουν και σχεδόν 7 στους 10 Τρικαλινούς να τα χρησιμοποιούν, το ποδήλατο είναι δίχως άλλο το ιδανικό μέσο για να μετακινηθείς σε κάποιον από τους πολλούς οργανωμένους ποδηλατόδρομούς της.

Θεσσαλονίκη



Δεν γίνεται να έχεις βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και να μην ακούσεις κόρνα ποδηλάτου από πίσω σου, μιας και βολτάρεις στον υπέροχο ποδηλατόδρομο της Θεσσαλονίκης. Από το καλοκαίρι γίνονται εργασίες επί της Λεωφόρου Νίκης, προκειμένου να μεταφερθεί επί του οδοστρώματος, ο ποδηλατόδρομος, σημείο κατατεθέν της Συμπρωτεύουσας. Ιδανικό για ποδηλατότσαρκα, με επιβεβλημένη στάση στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, γιατί έχουμε κι έναν λογαριασμό Instagram να ενημερώσουμε.

Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα δημιουργείται ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων-πεζοδρόμων 9.700 μέτρων στον αστικό ιστό και 4.500 μέτρων στον περιαστικό. Αποτελείται από την κεντρική διαδρομή που διασχίζει με δυο κλάδους της 2.900 μέτρων και 2.000 μέτρων τον κεντρικό αστικό ιστό από βόρεια προς νότια καταλήγοντας στο παράλιο τμήμα της και έναν κλάδο 4.350 μέτρων που διατρέχει την πόλη από δυτικά προς ανατολικά στο παράλιο μέτωπο.

Παράλληλα με το δίκτυο αυτό δημιουργούνται και πρόσθετες περιαστικές διαδρομές , στο παραθαλάσσιο δυτικό μέτωπο 1.100 μέτρων, στον κεντρικό λιμενοβραχίονα 1.200 μέτρων, παράλληλα στις γραμμές ΟΣΕ προς το νέο δημαρχείο 450 μέτρων αλλά και κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Άρι 2.200 μέτρων (διαδρομή που οδηγεί στον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων) , που αναδεικνύουν ξεχασμένες πλευρές της περιφέρειας της πόλης. Κι αν τα παραπάνω, σου φαίνονται απλά στατιστικά στοιχεία, έχουμε να σου πούμε πως δεν γίνεται να βολτάρεις στην Καλαμάτα και να μη δεις σειρά από παρκαρισμένα ποδήλατα.

Ηγουμενίτσα

Στην Ηγουμενίτσα υπάρχουν δύο μεγάλοι ποδηλατόδρομοι που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης, γεμίζοντάς τη με ποδήλατα. Αρχικά ο Ποδηλατόδρομος που ξεκινά πίσω από το Πάνθεον και οδηγεί στα μέσα του Δρεπάνου. Ξεκινάει πίσω από το Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας και καταλήγει στα μέσα του Δρεπάνου. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή, η οποία διασχίζει παραλιακά την πόλη, συνεχίζει κάτω από τη φυσική σκιά αιωνόβιων πεύκων κι ευκαλύπτων και καταλήγει στα μέσα του Δρεπάνου σε ένα μαγευτικό τοπίο με έντονες φυσικές χρωματικές αντιθέσεις.

Έπειτα ο ποδηλατόδρομος της οδού 49 Μαρτύρων που διασχίζει την οδό 49 Μαρτύρων και δίνει στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα ποδηλασίας και πεζοπορίας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Διαθέτει τάπητα και σήμανση, ώστε να παρέχει ασφάλεια σε μικρούς και μεγάλους που κάνουν τη διαδρομή.

Ρόδος

Το ευλογημένο με φυσικό κάλλος νησί, έχει έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο στην περιοχή της Καλλιθέας, στον οποίο αξίζει να βολτάρεις. Παράλληλα μέσω του Δήμου, υπάρχει δυνατότητα εγγραφής, ώστε να γίνεις μέλος του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων που έχει η πόλη, επιλέγοντας την πιο άνετη και οικονομική μετακίνηση που υπάρχει

Μεσολόγγι



Ο ονομαστός πεζόδρομος/ ποδηλατόδρομος προς Τουρλίδα στο Μεσολόγγι, δίνει τη μοναδική αίσθηση στον ποδηλάτη/πεζοπόρο να βολτάρει «μέσα στη θάλασσα» για περίπου 5 χιλιόμετρα. Δίχως άλλο μια από τις πλέον γραφικές ποδηλατικές διαδρομές της Ελλάδας.

Κηφισιά/ Ζωγράφου

Από τη μία έχουμε τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο της Αττικής στην Κηφισιά με μήκος που φτάνει σχεδόν τα 14 χιλιόμετρα. Μια υπέροχη διαδρομή που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας. 

Στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου αντίστοιχα θα βρεις έναν όμορφο ποδηλατόδρομο με μήκος κοντά στα 5 χιλιόμετρα και χιλιάδες φοιτητές να τον έχουν τιμήσει.

Αν θες να μάθεις ωστόσο για όλους τους ποδηλατόδρομους που παίζουν στην Ελλάδα, ένα κλικ εδώ σου φτάνει και σου περισσεύει. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v