Φτιάξε το παλιό σου ποδήλατο

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Γάλλοι ποδηλάτες έχουν χρησιμοποιήσει επιδότηση 50 ευρώ για να επιδιορθώσουν τα παλιά τους ποδήλατα.
Φτιάξε το παλιό σου ποδήλατο
Το ποδήλατο μας ζει μοναδικές στιγμές. Το έχουμε ξανά αγαπήσει, το χρησιμοποιούμε καθημερινά και απολαμβάνουμε την κίνηση πατώντας τα πετάλια. Στο πρώτο και στο δεύτερο lockdown αποτελεί το βασικό μέσο μεταφοράς μεγάλης μερίδας πολιτών.

Εξασφαλίζει εύκολη κίνηση, μηδενικό κόστος μετακίνησης και συμβάλει καθοριστικά στη μείωση των επικίνδυνων ρύπων. Η ωφέλεια στον οργανισμό μας από την χρήση του ποδήλατου είναι προφανής και εκτιμάται από τους γιατρούς σαν μια από τις πιο ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας καθώς ενδυναμώνει το σώμα και βοήθα στη καλή λειτουργία της καρδιάς.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επιδότησης της επισκευής των παλαιών ποδήλατων για να ενισχύσει την προσπάθεια αποφυγής του συνωστισμού των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μειωθεί το κόστος μετακίνησης.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Γάλλοι ποδηλάτες έχουν χρησιμοποιήσει επιδότηση 50 ευρώ για να επιδιορθώσουν τα παλιά τους ποδήλατα ως μέρος μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση θέλει να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που οδηγούν ποδήλατο.

Μετά το πρώτο lockdown στη Γαλλία την άνοιξη, η κυβέρνηση προσέφερε επιδοτήσεις για να επιδιορθωθούν τα παλιά ποδήλατα. Αυτό το πρόγραμμα θα παραταθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2021, μετά τη χαλάρωση των μέτρων του δεύτερου lockdown, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Μετά από αυτό το δεύτερο lockdown, η κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει τους Γάλλους να χρησιμοποιούν ποδήλατα για να μετακινούνται», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Πομπίλι κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εκπαιδευτικό κέντρο μηχανικών ποδηλάτων στο Παρίσι.

Είπε ότι οι μισοί από τους ανθρώπους που επισκευάστηκαν τα ποδήλατά τους στο πλαίσιο του προγράμματος σπάνια είχαν κάνει ποδήλατο πριν.

«Αυτό έβαλε πίσω 500.000 ανθρώπους στη σέλα», είπε. Αλλά μόνο το 3% των Γάλλων χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους κάθε μέρα και η κυβέρνηση θέλει να τριπλασιάσει αυτόν τον αριθμό.

Η Πομπίλι ανακοίνωσε επίσης ένα νέο τριετές πρόγραμμα 30 εκατομμυρίων ευρώ για να ενθαρρύνει τους εργοδότες να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις ποδηλασίας, με χρηματοδότηση για 20.000 ασφαλείς θέσεις στάθμευσης.

Ο επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας ποδηλασίας Ολιβιέ Σνάιντερ είπε ότι υπάρχουν 25 έως 40 εκατομμύρια ποδήλατα στη Γαλλία, αλλά περίπου 15 εκατομμύρια από αυτά βρίσκονται σε κακή κατάσταση επισκευής.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση για νέα ποδήλατα παγκοσμίως και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν νέα ποδήλατα, επομένως το σύστημα επιδότησης επισκευής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξαναγυρίσετε τα παλιά ποδήλατα στο δρόμο», δήλωσε ο Schneider.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v