Οι πιο δημοφιλείς θεωρίες συνομωσίας σήμερα

Οι Πεφωτισμένοι, οι Δίδυμοι Πύργοι, οι QAnon και αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες θεωρίες συνομωσίας που κάνουν θραύση.
Οι πιο δημοφιλείς θεωρίες συνομωσίας σήμερα

Τι απέγινε άραγε ο Τζιμ Μόρισον; Μήπως ζει τη νέα του ζωή κάπου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Είναι όντος η Γη μας σφαιρική; Τι σχέση έχουν οι κεραίες 5G με τον κορωνοϊό;

Αφήστε στην άκρη τη λογική και διαβάστε μερικές από τις πιο γνωστές θεωρίες συνομωσίας.

H θεωρία QAnon

Το όνομά της προέρχεται από τον Q, έναν μυστηριώδη δημόσιο λειτουργό που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για την ματαίωση της συνωμοσίας και καταγγέλλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνονται από σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες είναι αναμεμειγμένες σε διεθνή παιδοφιλικά δίκτυα και επιδιώκουν την σύσταση μίας «νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων». Οι υποστηρικτές της πιστεύουν πως μόνο ο πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να νικήσει αυτήν την συνωμοσία. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη θεωρία κερδίζει αρκετό έδαφος και στις ευρωπαϊκές χώρες, χάρη στην δύναμη των social media.



Το 5G και ο κορωνοϊός

Μία από τις πιο επίμονες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοϊό,  είναι ότι η ασθένεια προκαλείται από την εξάπλωση του δικτύου 5G σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών της, οι πύργοι 5G εκπέμπουν ακτινοβολία η οποία μπορεί να προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντας τους ανθρώπους πιο ευάλωτους, ενώ η παγκόσμια ελίτ γνωρίζει για όλα αυτά και στόχος της είναι να μεταδώσει παντού τον ιό. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΟΥ έχει απομυθοποιήσει τους ισχυρισμούς αυτούς, περιστατικά όπως κάψιμο κεραιών σε αρκετές χώρες του κόσμου είναι αρκετά συνηθισμένα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο από την Μεγάλη Βρετανία, για να πάρετε μια γεύση:



Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν «εσωτερική δουλειά»

Η πιο γνωστή θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, σχετίζεται με την κατάρρευση του World Trade Center Tower. Η επίσημη έκθεση για την τραγωδία, αναφέρει πως φλεγόμενα συντρίμμια από τον ουρανοξύστη έπεσαν στον πύργο πυροδοτότησαν πυρκαγιές σε άλλους ορόφους. Η θερμότητα που δημιουργήθηκε προκάλεσε την κατάρρευση των πύργων, κατέληξε στο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας – γεγονός που τον κάνει τον πρώτο μεταλλικό ουρανοξύστη στον κόσμο που καταρρέει λόγω πυρκαγιάς.



Τον Νοέμβριο του 2016, όμως, μια ομάδα κορυφαίων μηχανικών από το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας είπε ότι οι «πυρκαγιές στα γραφεία» δεν θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την καταστροφή του. Παρουσιάζοντας τα ευρήματα της ομάδας στο Συμπόσιο Justice In Focus στη Νέα Υόρκη, ο αρχηγός Δρ J Leroy Hulsey δήλωσε: «Τα συμπεράσματα που βασίζονται στην μέχρι σήμερα δουλειά μας είναι ότι η φωτιά δεν προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου».

Η ετυμηγορία τους προκάλεσε θεωρίες ότι οι Πύργοι κατέρρευσαν από ελεγχόμενες εκρήξεις στο εσωτερικό τους, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν μια τέτοια θεωρία.

Η προσελήνωση ήταν ένα ψέμα

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η NASA παραποίησαν την προσγείωση στο φεγγάρι στις 21 Ιουλίου 1969, προκειμένου να κερδίσουν τον «διαστημικό αγώνα» ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, αφού οι Ρώσοι είχαν στείλει με επιτυχία τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα το 1961.

Υποστηρίζουν ότι οι αστροναύτες Neil Armstrong και Buzz Aldrin δεν πάτησαν ποτέ πόδι στο φεγγάρι και οι τηλεοπτικές εικόνες γυρίστηκαν σε στούντιο. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς πιστεύουν ότι και οι έξι επιχειρήσεις στο φεγγάρι- από το 1969 έως το 1972 - παραποιήθηκαν επισημαίνοντας "λάθη" στις επίσημες φωτογραφίες από τις αποστολές για να στηρίξουν τις θεωρίες τους.

Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι το Apollo 17 το 1972 ήταν η τελευταία αποστολή της NASA στο φεγγάρι, επειδή το πλήρωμα είχε επαφές με εξωγήινους.

Οι Illuminati

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των συνωμοσιολόγων, οι Illuminati – μια σκοτεινή ομάδα που αποτελείται από πολιτικούς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες και διασημότητες – ελέγχουν πλήρως τον κόσμο. Σε μια ακόμα πιο ακραία θεωρία μάλιστα, ορισμένοι πιστεύουν ότι η ομάδα αποτελείται από ερπετά εξωγήινες προέλευσης, τα οποία προσπαθούν να ελέγξουν την ανθρωπότητα.

Η δημιουργία των Illuminati χρονολογείται από τα μέσα του 1700, από τον βαυαρό καθηγητή Adam Weishaupt. Η πρόθεσή του ήταν να ξεκινήσει μια ακαδημαϊκή οργάνωση σύγχρονων στοχαστών, προετοιμασμένων να αμφισβητήσουν τις απόψεις της εκκλησίας. Οι lluminati εξελίχθηκαν σε μια μυστική αδελφότητα, η οποία προωθούσε τη διαφώτιση και την ηθική πρόοδο. Μπορεί να διαλύθηκαν το 1785, όμως οι θεωρίες συνομωσίας που τους περιλαμβάνουν, «επεκτείνουν» τη συμμετοχή τους στον έλεγχο μιας σειράς γεγονότων και καταστάσεων.

Λέγεται ότι βοήθησαν στη Γαλλική Επανάσταση, ότι εμπλέκονται με τους παγκόσμιους πολέμους, με την ίδρυση της Αμερικής, με τους εξωγήινους, με τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας, με τον κομμουνισμό, με τον αναρχισμό, με τον φασισμό… Η λίστα δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με τους απανταχού συνομωσιολόγους, οι Πεφωτισμένοι είναι απλά… παντού.



Η Γη είναι επίπεδη

Χάρτες, μετρήσεις, δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες της Γης από το διάστημα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο πλανήτης μας είναι σφαιρικός. Όμως, οι υποστηρικτές της επίπεδης γης, επιμένουν ότι όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία κατασκευάζονται σε μια «συνωμοσία στρογγυλής γης», που ενορχηστρώθηκε από τη NASA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Τα μέλη μάλιστα κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να αποδείξουν ότι ο κόσμος είναι επίπεδος, συγκεντρώνοντας τις αποδείξεις τους σε sites και βίντεο στο YouTube.

Η Flat Earth Society αναφέρει τα μέλη της, κυρίως στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, αυξάνονται κατά 200% κάθε χρόνο από το 2009 όταν και πρωτοδημιουργήθηκε.



Ο πλανήτης Νιμπίρου και το τέλος του κόσμου

Το Nibiru είναι ένα άλλο όνομα για τον Πλανήτη Χ, ο οποίος λέγεται ότι θα καταστρέψει την ανθρωπότητα. Υπάρχουν κάποιες παραλλαγές στη θεωρία, αλλά όλοι ισχυρίζονται ότι ο απειλητικός πλανήτης επηρεάζει άμεσα το Ηλιακό μας Σύστημα. Μερικοί πιστεύουν ότι θα συγκρουστεί απευθείας με τη Γη, καταστρέφοντας τον πλανήτη μας, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι θα περάσει ξυστά, αλλά το μέγεθός του θα… σύρει τη Γη από τον άξονα της, προκαλώντας χάος.

Το αμφιλεγόμενο βιβλίο του Zecharia Sitchin του 1976, Twelfth Planet, ισχυρίζεται ότι ο Nibiru κατοικείται από μια εξωγήινη φυλή που ονομάζεται Anunnaki, οι οποίοι αναφέρονται στη Βίβλο ως Νεφελίμ. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι σύμφωνα με αρχαία κείμενα, αυτοί οι μυστηριώδεις διαστημικοί ταξιδιώτες είχαν έρθει στη Γη αναζητώντας χρυσό και άλλα ορυκτά.

Μια άλλη θεωρία, επικαλείται κωδικούς στη Βίβλο και έναν "δείκτη ημερομηνίας" στις Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας, οι οποίοι επισημαίνουν την 23η του μήνα ως την ημέρα της Αποκάλυψης. Για αυτόν τον λόγο, οι πιστοί της θεωρίας του Nibiru, ισχυρίζονται ότι ο κόσμος θα αφανιστεί αυτήν την ημερομηνία, με πρόσφατα παραδείγματα την 23η  Σεπτεμβρίου 2017 και την 23η Απριλίου 2018.

Οι θεωρίες αυτές είναι τόσο διαδεδομένες, που η NASA αναγκάστηκε πρόσφατα να καθησυχάσει τον κόσμο αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη του Πλανήτη Χ.



Ο Έλβις, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τούπακ και άλλες διασημότητες είναι ζωντανοί

Μερικές φορές οι διασημότητες κουράζονται από την πολύ δημοσιότητα, επομένως σκηνοθετούν το θάνατό τους για να ηρεμήσουν λιγάκι. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η συγκεκριμένη θεωρία.

Κάποιες από αυτές τις διασημότητες περιλαμβάνουν τον Τζιμ Μόρισον, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 27 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι από τη φίλη του το 1971. Οι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε αυτοψία και η κηδεία του έγινε με κλειστό φέρετρο.

Ο Έλβις Πρίσλεϋ πέθανε το 1977 στο σπίτι του στο Γκρέσελαντ, αλλά παρά το γεγονός ότι στην κηδεία του το φέρετρο ήταν ανοιχτό, ορισμένοι πιστεύουν ότι αντικαταστάθηκε από κέρινο ομοίωμα. Η οικογένειά του ζήτησε να παραμείνει σφραγισμένη η έκθεση αυτοψίας μέχρι το 2027 - οπότε έχουμε πολύ χρόνο για  να ανακαλύψουμε την αλήθεια.

Ο Τούπακ, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας σε εμπλοκή συμμοριών το 1996, έχει επανειλημμένα «δει» από τον θάνατό του σε ηλικία 25 ετών - και προφανώς ζει μια νέα ζωή στην Κούβα. Οι υποψίες προέκυψαν όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός άνδρα που του έμοιαζε απίστευτα.

Ωστόσο, τα πιστοποιητικά θανάτου των παραπάνω είναι επίσημα, και πολλά άτομα ισχυρίζονται ότι έχουν δει το πτώμα τους, επομένως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα αστέρια δεν βρίσκονται πια κοντά μας. Ή μήπως όχι;

Σατανικό γέλιο.

Με πληροφορίες από thesun.co.uk

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v