Τα νέα μέτρα που εξετάζονται αν δεν πάει καλά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε περίπτωση που τα νέα μέτρα δεν λειτουργήσουν, η κυβέρνηση εξετάζει τρία νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα νέα μέτρα που εξετάζονται αν δεν πάει καλά η απαγόρευση κυκλοφορίας
Πρώτη φορά από το ξεκίνημα της πανδημίας τα κρούσματα κοντεύουν να φτάσουν τετραψήφιο αριθμό -κάτι το οποίο πιθανότατα έχει συμβεί ήδη σύμφωνα με τον κ. Ηλία Μόσιαλο.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής τέθηκε στις περιοχές που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «κόκκινες» και «πορτοκαλί»  το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 05.00 και η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς καθώς και εξωτερικούς χώρους. Το επόμενο διάστημα των 15 ημερών θα είναι καθοριστικό καθώς θα δείξει κατά πόσο τα μέτρα είναι αποτελεσματικά. Σε περίπτωση που τα μέτρα δεν μειώσουν τα κρούσματα, η κυβέρνηση εξετάζει ήδη τρία νέα μέτρα.

Ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Στο χειρότερο σενάριο που τα δύο μέτρα δεν αποφέρουν αποτελέσματα και συνεχίσει η εκθετική τάση των κρουσμάτων, τότε είναι αρκετά πιθανό να μπουν σε εφαρμογή τα τρία νέα μέτρα που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρ’ όλο που η Αττική κατατάσσεται πρώτη σε κρούσματα στη χώρα, υπάρχει μείωση στο 35-36% των κρουσμάτων, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η Καστοριά και η Κοζάνη βρίσκονται στο κόκκινο επίπεδο, με την πρώτη να ανεβαίνει επίπεδο προ τριών ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει τα εξής μέτρα:

-απαγόρευση κυκλοφορίας και στις κίτρινες περιφέρειες

-κλείσιμο καταστημάτων εστίασης στις 9 ή στις 10 το βράδυ

-περιορισμό μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών

Ενώ η απαγόρευση ταξιδιών αφορά μόνο τις ζώνες του επιπέδου 4 (αυξημένου κινδύνου), εξετάζεται η πρόταση το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί και στις περιοχές που εντάσσονται στη ζώνη 3 (αυξημένης επιτήρησης). Σε κάθε περίπτωση, μονάχα στο ενδεχόμενο η αύξηση των κρουσμάτων να συνεχίσει να αυξάνεται ραγδαία, θα ισχύσει το πλάνο που βρίσκεται στο τραπέζι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v