Οι συνήθειες που κάθε ελληνίδα μάνα πρέπει να κόψει

Τις αγαπάμε τις μανάδες μας, μας μεγάλωσαν, μας έκαναν ό,τι είμαστε. Όμως κάποια πράγματα θα πρέπει να σταματήσουν.
Οι συνήθειες που κάθε ελληνίδα μάνα πρέπει να κόψει
Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε ελληνίδα μάνα από αυτό εδώ το βήμα: Μάνα, σε παρακαλούμε σταμάτα να μεγαλώνεις «μαμάκηδες». Τα παιδιά σου δε θα σε ευγνωμονούν όσο νομίζεις. Μην τους κάνεις κακό στην μετέπειτα ζωή τους.

Κόψε αυτές τις κακές συνήθειες, για το καλό τους.

«Ζακέτα να πάρεις». Έχει καταντήσει ανέκδοτο μάνα, καταλαβαίνουμε την ανησυχία σου αλλά το παιδί δε θα κρυώσει. Επίσης ΔΕ ΦΟΡΑ ΖΑΚΕΤΑ ΠΛΕΟΝ, ΦΟΡΑ ΜΠΟΥΦΑΝ Ή ΦΟΥΤΕΡ.

Όχι άλλα τάπερ! Να μαγειρέψουν μόνοι τους, κοτζάμ μαντράχαλοι είναι. Τι; Δεν ξέρουν να μαγειρεύουν; Μάνα, κάτι δεν έκανες σωστά, λυπούμαστε. Μήπως θα πρέπει να τους μάθεις κάποια από τις υπέροχες συνταγές σου; Ή έστω πώς να βράζουν ένα πακέτο μακαρόνια. 

Φτάνει πια με την εμμονή/αγωνία για το φαγητό του. Και να μη μαγειρεύει θα βρει τρόπο να τραφεί, ήμαρτον. Τόσα ντελίβερι υπάρχουν και για να σε προλάβουμε πριν πεις "αυτά δεν τρώγονται" ή "ποιος ξέρει τι βάζουν μέσα", μάνα, πλέον τα ντελίβερι είναι σαφώς πιο προσεγμένα σε σχέση με παλαιότερα. 

Και όχι, δεν είναι ανάγκη να το «φάει όλο το φαγάκι του». Κυρίως αν είναι ένα ταψί παστίτσιο τίγκα στις θερμίδες. Ή μια πίτα με μισό λίτρο ελαιόλαδο ή ένα κιλό μουσακάς. Δεν βλέπεις την κοιλιά του που έχει φτάσει απέναντι;

Φτάνει το χαρτζιλίκι - τα παιδάκια σου βγάζουν τα δικά τους χρήματα. Αν δεν βγάζουν, τότε υπάρχει θέμα.

Δεν χρειάζεται να σε παίρνουν τηλέφωνο μόλις γυρίσουν σπίτι. Μάλιστα με τα νέα μέτρα δεν θα έχεις λόγο να ανησυχείς, μετά τις 12 θα έχουν γυρίσει σπίτια τους. Τι, όχι; 

Επίσης, δεν χρειάζεται εσύ να πάρεις φίλους, αστυνομία και νοσοκομεία αν δεν σε πάρουν μία μέρα τηλέφωνο. Δεν έπαθαν κάτι, μην αγχώνεσαι και μην τους κάνεις 30 αναπάντητες. Το πιθανότερο είναι να περνούν μια χαρά. Θα σε πάρουν κάποια στιγμή. 

Και όχι, δεν πρέπει να κάνεις απροειδοποίητες επισκέψεις. Τέλος αυτές, ξέχνα τες. Αρχίζει και γίνεται κάπως παράξενο όλο αυτό, σκέψου το λίγο: Θες να βρεθείς τετ α τετ με τον κανακάρη σου όπως τον γέννησες και την κοπέλα του όπως την γέννησε η... συμπεθέρα; Ε, όχι! 

«Πότε θα μου κάνεις εγγονάκια;» - δεν κατάλαβες ακόμα ότι η ερώτηση αυτή έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό; Όσο περισσότερο την κάνεις, τόσο περισσότερο θα του κακοφαίνεται η ιδέα. Άφησε το παιδί σου να επιλέξει με την ησυχία του, χωρίς πιέσεις. 

Και τέλος, σε οποιαδήποτε δυσκολία του/ζόρι, σταμάτα να λες «σ’ τα ’λεγα εγώ». Δεν βοηθάει καθόλου μα καθόλου την κατάσταση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v