7 φορές που είπες “Η μάνα μου είχε δίκιο”

Όσο περισσότερο μεγαλώνεις, τόσο πιο εμφανές γίνεται ότι όλα αυτά τα ενοχλητικά που έλεγε η μάνα σου, τα έλεγε επειδή ήξερε.
 


Όχι, δεν τα έλεγε για να σε πρήξει. Όχι, δεν τα έλεγε επειδή ήταν υπερπροστατευτική. Εντάξει, μπορεί και να ήταν, αλλά ορισμένες μαμαδίσιες συμβουλές – δυστυχώς – ανακαλύπτεις ότι είναι πολύ αληθινές. Απλά το ανακαλύπτεις όταν είσαι πλέον μεγάλος, και έχεις μια από εκείνες τις «στερνή μου γνώση» στιγμές.

Επτά από αυτές θα σου παρουσιάσουμε τώρα.

1. Είσαι ένας ενήλικας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αϋπνίας; Στριφογυρνάς μέχρι να σε πάρει ο ύπνος; Δε μπορείς να κλείσεις μάτι αν δεν καείς πρώτα μέχρι τις τέσσερις μπροστά απ’ την οθόνη; Τότε μάλλον η μαμά σου είχε δίκιο όταν σου έλεγε να το κλείσεις το ρημάδι και να κοιμηθείς νωρίς.

2. Δεν βγαίνεις μέχρι το τέλος του μήνα; Δυσκολεύεσαι να ελέγξεις τις κινήσεις της κάρτας σου; Παραγγέλνεις ντελίβερι χωρίς να υπολογίζεις τίποτα; Μπορεί να παίρνεις κακό μισθό, αλλά επίσης σίγουρα δεν άκουγες την μαμά σου όταν σου έλεγε να διαχειρίζεσαι το χαρτζιλίκι σου πιο έξυπνα.

3. Επίσης, μόλις άρχισες να βγάζεις δικά σου λεφτά, συνειδητοποίησες ότι όντως έχεις φαγητό στο σπίτι. Κι ας είναι φακές. Τέλειες είναι οι φακές (και σίγουρα κοστίζουν λιγότερο από πίτσα).

4. Ξεκινάς τα αψού με το που ξεκινούν τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου; Κάποιος εξακολουθεί να μην παίρνει ζακέτα, μας φαίνεται…

5. ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ, ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ

6. Μιλάς και βλέπεις αντιδράσεις στον χώρο να κυμαίνονται από άβολα χα-χα σε πολύ πιο ξεκάθαρα ωχ-αμάν; Τότε σίγουρα δεν άκουσες όταν σου είχε πει η μαμά σου πως αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, καλύτερα να μην πεις τίποτα. Εναλλακτικά, ίσως η μαμά σου να ξεκίνησε να κουτσομπολεύει την γειτόνισσα αφού σ’ το είπε αυτό. Άρα όχι και τόσο δικό σου φταίξιμο.

7. Έφαγες λαχανικά σήμερα; Γιατί δεν έφαγες λαχανικά σήμερα; Πότε θ’ αρχίσεις να τρως λαχανικά;



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v