Τα μέτρα για τον κορωνοϊό που δεν καταλάβαμε ποτέ

Στην προσπάθειά του το κράτος να περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού, θέσπισε κάποια μέτρα που αδυνατούμε να καταλάβουμε.
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό που δεν καταλάβαμε ποτέ
Μετράμε έξι μήνες μετά την επιβολή του πρώτου lockdown, και πολλά μέτρα έχουν παρθεί από τότε. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν πάρθηκαν άδικα, αφού μία τέτοια πανδημία είναι γεγονός πρωτόγνωρο. Ο κορωνοϊός ή Covid19 αν προτιμάτε μεταδίδεται με γοργούς ρυθμούς και όπως έχουν δείξει τα «πειράματα» μέχρι τώρα, η πιο αποτελεσματική μέθοδος περιορισμού του είναι τα τεστ και η αποφυγή του συνωστισμού.

Για να περιορίσει τον συνωστισμό στους δημόσιους χώρους η κυβέρνηση θέσπισε κάποια μέτρα τα οποία έρχονται λίγο σε κόντρα το ένα με το άλλο, θα έλεγε κανείς.

Πρώτο και κυριότερο: Το λουκέτο στους χώρους εστίασης μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πολλοί απορήσαμε με τούτο ‘δω το μέτρο, καθώς ήδη σε μετρό, ηλεκτρικούς και λεωφορεία ο κόσμος που συνωστίζεται εντός των είναι πολλαπλάσιος αυτών που συνωστίζονται στους χώρους εστίασης. Έστω, στους χώρους νυχτερινής διασκέδασης να το καταλάβουμε καθώς όλοι βρίσκονται αναγκαστικά σε απόσταση 20 εκ. ο ένας από τον άλλο, αλλά στα μεζεδοπωλεία γιατί;

Δεύτερο: Την αποφυγή των ΜΜΜ εφόσον αυτά είναι γεμάτα μέχρι το 60% της χωρητικότητάς τους.

Αφενός πρακτικά δεν μπορεί να υπολογίσει πότε το 040 έχει φτάσει το 60% της πληρότητάς του κι αφετέρου την ίδια στιγμή το Υπουργείο Μεταφορών περιόρισε τα δρομολόγια των μέσων. Ακατανόητο.

Τρίτο: Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος).

Ποια είναι τα κριτήρια αυτού του μέτρου. Σε μία πλατεία μπορούν να συναθροιστούν μέχρι 9 άτομα; Αν υπάρχει μία παρέα 9 ατόμων στη μία πλευρά της πλατείας και στην άλλη πλευρά άλλα 9, τότε τι ισχύει;

Τέταρτο: Δεν επιτρέπονται οι συναυλίες σε οποιονδήποτε χώρο, ανοιχτό ή κλειστό

Απαγορεύονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, αλλά επιτρέπονται τα θερινά σινεμά. Χμ.

Πέμπτο: Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες.

Ανώτατο όριο 9 ατόμων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αλλά στους γάμους ισχύει το ανώτατο όριο των 20 ατόμων; Υπενθυμίζουμε πως τον Ιούλιο ο «ασθενής 0» της έξαρσης στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε σε γάμο.

Έκτο: Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της εστίασης είναι 6 άτομα.

Αλλά «Τίθεται ανώτατο όριο εννέα (9) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους»;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v