Τι λέει για σένα το φτάρνισμα σου

Ναι, φυσικά και λέει πράγματα για σένα ο τρόπος που φταρνίζεσαι. Ακριβώς όπως ο τρόπος που στέκεσαι, που περπατάς ή που μιλάς.
Τι λέει για σένα το φτάρνισμα σου
Είναι σημαντικά πράγματα αυτά, παιδιά, μην το γελάτε. Το φτάρνισμά σου, λέει, μπορεί να αποκαλύψει πολλά περισσότερα για την προσωπικότητά σου απ’ όσα φαντάζεσαι.

Αν το φτάρνισμά σου είναι ηχηρό, οριακά συνοδεύεται από πολεμική ιαχή, είσαι άνθρωπος έντονος, που δεν φοβάται να κάνει αισθητή την παρουσία του –τουναντίον, το απολαμβάνει. Έχεις αυτοπεποίθηση, επιβάλλεσαι εύκολα, και νιώθεις άνετα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Αν το φτάρνισμά σου θυμίζει ποντικάκι σε καρτούν, είσαι ντροπαλός, έχεις καλούς τρόπους και βαθιά ενσυναίσθηση του τι θεωρείται αποδεκτό και τι όχι σε κάθε κοινωνική περίσταση. Τείνεις, επίσης, να είσαι ευάλωτος απέναντι στην κριτική των άλλων.

Αν, προκειμένου να αποφύγεις να φταρνιστείς, ρουφάς τη μύτη σου συνεχόμενα, πρώτον γίνεσαι ενοχλητικός για τους ανθρώπους γύρω σου (ναι, ενοχλητικότερος απ’ όσο θα γινόσουν αν απλώς φταρνιζόσουν) δεύτερον είσαι κοινωνικά ανασφαλής.

Αν φταρνίζεσαι δέκα-είκοσι φορές συνεχόμενες, σταμάτα και φύσα τη μύτη σου. Οι έρευνες λένε ότι οι «κατά συρροή φταρνιστές» τελικά φταρνίζονται περισσότερες φορές απ’ όσες πραγματικά χρειάζονται, νομίζοντας ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν –στην πραγματικότητα το θέμα είναι ψυχολογικό. Δεν σημαίνει τίποτα για την προσωπικότητά σου, απλώς δίνεις την (λανθασμένη) εντύπωση στους άλλους ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την υγεία σου.

Τέλος, αν εξετάζεις ψυχαναγκαστικά τα… αποτελέσματα του φταρνίσματός σου στο χαρτομάντηλο που μόλις χρησιμοποίησες, σκουπίζεις τη μύτη σου 43 φορές και ψεκάζεις τον χώρο γύρω σου με αντισηπτικό, ανησυχείς υπερβολικά για την εικόνα σου και την εντύπωση που σχηματίζουν οι άλλοι για σένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v