Τι λέει για τη σχέση σας η στάση που κοιμάστε;

Η επιστήμη μίλησε, και αποφάνθηκε ότι η στάση στην οποία κοιμάστε μαρτυρά καθοριστικά μυστικά για την σχέση σας.
Τι λέει για τη σχέση σας η στάση που κοιμάστε;
Όταν δεν ασχολούνται με τις καταβολές του σύμπαντος και την εξέλιξη των ειδών, οι επιστήμονες ρίχνουν κλεφτές ματιές στη σχέση μας, και ερευνούν τη σημασία της στάσης «κουταλάκι» στη ζωή των ζευγαριών.

Ναι, αστειευόμαστε, αλλά όχι εντελώς: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Hertfordshire δημοσίευσαν πρόσφατα μία έρευνα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η στάση που κοιμάστε με τον/ την σύντροφό σας δείχνει όντως πράγματα για τη σχέση σας.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνθρωποι, δείχνει ότι τα ζευγάρια που διατηρούσαν την σωματική τους επαφή κατά τη διάρκεια του ύπνου είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ευτυχισμένοι στη σχέση τους. Για την ακρίβεια, το 94% των ζευγαριών που αγγίζονταν ενώ κοιμούνταν δήλωσαν ευτυχισμένοι, σε αντίθεση με το 68% όσων… κρατούσαν τις αποστάσεις τους κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι η φυσική απόσταση του ύπνου μοιάζει να μεταφράζεται σε συναισθηματική απόσταση. Από το 12% των ζευγαριών που κοιμούνταν με απόσταση μικρότερη των 2,50 εκατοστών μεταξύ τους, το 68% δήλωσαν ευτυχισμένοι. Από τα ζευγάρια που κοιμούνταν σε απόσταση 75 εκατοστών (τα οποία ήταν μόλις το 2% του συνόλου) μόνο το 66% δήλωσαν ευτυχισμένοι με την σχέση τους.

«Πρόκειται για την πρώτη επιστημονική έρευνα που εξετάζει τις στάσεις ύπνου των ζευγαριών. Τα αποτελέσματα μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε πληροφορίες για την προσωπικότητα και την σχέση κάποιου, ρωτώντας απλά ποια είναι η αγαπημένη του/ της στάση ύπνου» δήλωσε ο καθηγητής Richard Wiseman, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire και επικεφαλής της έρευνας, η οποία παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου.

Η δημοφιλέστερη στάση ύπνου για τα ζευγάρια ήταν το πλάτη με πλάτη, που προτιμά το 42%. Το 30% κοιμόταν κοιτώντας προς την ίδια κατεύθυνση, και μόλις το 4% κοιτώντας ο ένας τον άλλο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι όσο πιο εξωστρεφής είναι κάποιος τόσο πιθανότερο είναι να κοιμάται πιο κοντά στον/ στην σύντροφό του, καθώς και το ότι –σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας– οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν την τάση να κοιμούνται στο αριστερό πλευρό.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v