Της Αττικής τα δάση (και τα άλση) είναι για τους λεβέντες

Εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου για τα μάτια μας μόνο, θέα Ακρόπολη, μονοπάτια στη Φύση. Παίρνουμε σβάρνα δάση και άλση εντός των αττικών συνόρων.
Της Αττικής τα δάση (και τα άλση) είναι για τους λεβέντες

Όσο και αν δεν το γνωρίζουμε ή δε θέλουμε να το πιστέψουμε, οι φυσιολατρικές βόλτες που μας επιφυλάσσει η αγαπημένη μας Αττική είναι αρκετές.

Τόσο σε χώρους πρασίνου όσο και σε βουνά/δάση, ο Νομός τα πάει περίφημα και προσφέρει ωραιότατες λύσεις για εξορμήσεις με υπέροχη θέα και ενισχυμένες δόσεις φύσης.  

Όπως οι παρακάτω, ας πούμε.

Αττικό Άλσος

Η ομάδα ανεβοκατεβαίνει τους λόφους

Πεντακόσια και βάλε στρέμματα πρασίνου απλωμένα σε δύο λοφάκια, σε περιμένουν στα «Τουρκοβούνια» για μοναχικές ή παρεϊστικες βόλτες με φόντο τα πεύκα και τα κωνοφόρα να προσφέρουν απλόχερα την δροσιά που τόσο λαχταράς τώρα που η θερμοκρασία θυμίζει καλοκαιράκι. Αν πάλι σου αρέσει το τρέξιμο, τότε το Αττικό Άλσος προσφέρει αρκετές διαδρομές για να καρπωθείς τα οφέλη της αερόβιας άσκησης. Μπόνους, η υπέροχη θέα στην Αθήνα από την κορυφή του.

Φιλοπάππου

The other Athens

Ο αγαπημένος λόφος του κέντρου της Αθήνας μπορεί να μην αποτελεί «δάσος» με την αυστηρή ερμηνεία της λέξης, όμως αν περπατήσεις στα πλακόστρωτα του Πικιώνη και στα υπόλοιπα μονοπάτια του θα νιώσεις σίγουρα την ομορφιά και τη δροσιά της φύσης να σε αγκαλιάζει. Μπόνους εδώ το μοναδικό προνόμιο να δεις ταυτόχρονα την Ακρόπολη και το Ηρώδειο, αυτός ο συνδυασμός θέας δεν είναι δυνατός από κανένα άλλο σημείο της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά που κρύβει ο λόφος του Φιλοπάππου

Άλσος Συγγρού

Alsos Syggrou

Όσο πιο βαθιά μπεις στα μονοπάτια του, τόσο πιο έντονα θα νιώσεις την ανέγγιχτη παρουσία της φύσης. Ακούστηκε αρκετά αισθησιακό αυτό – και ίσως να είναι. Σε μια τεράστια έκταση 950 στρεμμάτων στον αστικό ιστό της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου, με δεκάδες διαδρομές, χαραγμένα μονοπάτια για δρομείς και ένα σκηνικό φτιαγμένο από πεύκα, έλατα, αμυγδαλιές και καλλιεργήσιμα φυτά είναι δυνατόν να μη νιώσεις ερωτικός;

Περισσότερα για το άλσος εδώ

Υμηττός

Erithacus rubecula, Κοκκινολαίμης, European Robin

Πάνω από την Καισαριανή, το πράσινο της φύσης ζει και βασιλεύει παρά τις εμπρηστικές προσπάθειες των ζώων με ανθρώπινη μορφή. Στον Υμηττό οι βόλτες ξεκινούν από τη Μονή Καισαριανής, συνεχίζουν στον δρόμο μέχρι το αναψυκτήριο της Καλοπούλας που ενδείκνυται για άραγμα και πικνίκ, και συνεχίζουν με περπάτημα ανάμεσα σε πεύκα, κυπαρίσσια, βελανιδιές και ευκαλύπτους μέχρι τον βυζαντινό Πύργο της Ανθούσσας, ακολουθώντας το μονοπάτι 10.

Διαβάστε επίσης: Υμηττός: Η Αθήνα πάει στα βουνά 

Πάρνηθα

Πάρνηθα

Το αγαπημένο βουνό των Αθηναίων πεζοπόρων και ορειβατών με τις 16 κορυφές, «στολίζεται» με κουμαριές, πλατάνια, λεύκες και πιο ψηλά με πυκνά έλατα και πεύκα, στήνοντας το απόλυτο σκηνικό που το έχει κάνει κορυφαίο προορισμό για Αθηναίους πεζοπόρους, ορειβάτες και… κοινούς εκδρομικούς θνητούς. Τα μονοπάτια της (δες μερικά εδώ) θα σε οδηγήσουν σε δεκάδες πηγές, ενώ στο δρόμο θα συναντήσεις σπηλιές και βάραθρα που κουβαλούν αρχαίους μύθους για Νύμφες και λοιπά μυθικά πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Μια τέλεια μονοήμερη στην Πάρνηθα 

Πεντέλη

Extreme knitting

Την αγαπάς για τα σουβλάκια στην πλατεία της, όμως οφείλεις να ξέρεις πως το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια βόλτα στη φύση με τα όλα της: και όμορφα τοπία και ανάσες πρασίνου και θρύλους που συνοδεύουν την σπηλιά του Νταβέλη. Τα μονοπάτια που διατρέχουν το βουνό είναι δεκάδες και ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνουν τα πέριξ της σπηλιάς απολαμβάνουν υπέροχη θέα προς ολόκληρη την Αττική, μέχρι και τη θάλασσα. Κατεβάστε από εδώ την εφαρμογή Πεντέλη topoguide, η οποία τα καταγράφει αναλυτικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v