8 πράγματα που θα γίνονται αλλιώς μετά την καραντίνα

Οι βόλτες, τα ραντεβού, τα νέα μας αξεσουάρ και όλα όσα θα κάνουμε αλλιώς – μάλλον – για αρκετούς μήνες ακόμα.
8 πράγματα που θα γίνονται αλλιώς μετά την καραντίνα

Θα φανούμε γραφικοί, όμως η ζωή μας μετά την καραντίνα δεν θα είναι η ίδια. Τώρα, για πόσο θα μείνει έτσι είναι άγνωστο, όμως το σίγουρο είναι πως αποκτήσαμε νέες συνήθειες και θα πρέπει να βάλουμε τις διαδικασίες επικοινωνίας σε νέες βάσεις.

Οι παλιές, καθημερινές μας συνήθειες, από την έξοδο μέχρι τις βουτιές, θα έχουν τελείως διαφορετική μορφή. Ας ελπίσουμε όχι για πολύ όμως.

Σε κάθε περίπτωση, ας υποδεχτούμε την νέα μας ζωή.  

Οι επαφές με τους γύρω μας

Ο κορωνοϊός έκανε την οικειότητα μιας αγκαλιάς ή μιας χειραψίας να μοιάζει επικίνδυνη. Όσο νοσηρό και αν φαίνεται αυτό είναι πραγματικότητα. Όπως πραγματικότητα θα είναι πώς μετά από όλο αυτό κανείς μας δε θα μπορέσει να είναι το ίδιο άνετος και εκφραστικός με τους φίλους και τους συγγενείς του. Το αγαπάτε αλλήλους θα παραμείνει φυσικά, όμως θα προστεθεί και το «φοβάστε αλλήλους», δυστυχώς.

Η μάσκα ως αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας

Από εκεί που ήταν «προαιρετική», πλέον αποτελεί καθημερινό αξεσουάρ, το οποίο μάλιστα είναι θέμα χρόνου να υπόκειται στις προσταγές της εκάστοτε μόδας. Προβληματισμοί όπως «με ποια μάσκα να ταιριάξω την τσάντα;» ή «ταιριάζει αυτή με τη μπλούζα μου;», είναι πολύ πιθανό να περνούν ήδη από το μυαλό αρκετών ανεξαρτήτως φύλου.



Ο ψυχαναγκασμός του συχνού πλυσίματος

Μιλώντας για αξεσουάρ, το ατομικό αντισηπτικό θα παραμείνει ο καλύτερός μας φίλος κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι, το ίδιο και το συχνό πλύσιμο χεριών. Μια συνήθεια που κάποιοι είχαμε από πριν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, γίνεται πλέον κάτι παραπάνω από συνήθεια. Γίνεται δεύτερη φύση μας, προς επίρρωση όλων των μικροβιοφοβικών που κάποτε, κοροϊδεύαμε.

Περισσότερη οικονομία

Όσοι ήταν οικονόμοι προ καραντίνας θα συνεχίσουν να είναι, όσοι δεν ήταν είναι πολύ πιθανό να γίνουν συνειδητοποιώντας πόσα μπορούν «να βάλουν στην άκρη», περιορίζοντας έξοδα που αφορούν την μετακίνηση, τη ψυχαγωγία, ακόμα και το φαγητό. Το μαγείρεμα στο σπίτι έγινε κανόνας και θα συνεχίσει να είναι, πόσο μάλλον τώρα που ακόμα και ο πλέον «άμπαλος» με το μαγείρεμα μπορεί να ετοιμάσει στο σπίτι ένα πλήρες μενού ημέρας. Στα παραπάνω προστίθεται και η οικονομική αβεβαιότητα, το φάντασμα της ανεργίας και ένα σωρό ακόμα πράγματα που συνειδητοποιήσαμε και μας φόβισαν εν μέσω καραντίνας.

Μοναχικές αλκοολικές βόλτες

Η άρση των μέτρων έφερε αμέσως στο τραπέζι το θέμα «έξοδος». Ε λοιπόν, οι έξοδοι μας δεν θα είναι ίδιες. Και δε θα μπορούσαν να είναι αν έχουμε τη στοιχειώδη έγνοια για το κοινό καλό. Πάνε οι εποχές που ψάχναμε για τα μέρη που «θα μαζεύουν κόσμο» ή τα στέκια που «γίνεται τζέρτζελο». Ως συνειδητοποιημένοι… εξοδούχοι, οι αναζητήσεις μας θα περιλαμβάνουν καβάτζες χωρίς πολύ κόσμο, μέρη που να μπορούμε να αράξουμε με την παρέα σε μικρές ομάδες και να τα πούμε με ποτό ανά χείρας.

Tα εστιατόρια... αλλιώς

Μια ακόμα δημοφιλής έξοδος του Έλληνα, η ταβέρνα, το κουτούκι, το εστιατόριο θα χάσει για αρκετό καιρό την αίγλη και την ζεστασιά της. Ακόμα και αν ανοίξουν τα μαγαζιά εστίασης, η κατάσταση θα είναι πολύ μα πολύ διαφορετική. Αποστάσεις, τζάμια ή ό,τι άλλο προβλεφθεί για το γεύμα μας θα μετατρέψει την παρεϊστικη έξοδο για τσιμπολόγημα σε μια κάπως θλιβερή διαδικασία αποστασιοποίησης. Αλήθεια, πόσοι θα ευχαριστηθούν το γεύμα τους έτσι;

Πάμε μοναχικοί σε μια παραλία

Πάρτι σε μπιτσόμπαρα, πετσέτες η μία πάνω στην άλλη και λουόμενοι… αγκαλιασμένοι, τέλος. Η κοινωνική αποστασιοποίηση προφανώς και θα πάει παραλία με τα μπάνια του λαού να αλλάζουν άρδην αναφορικά με το πόσο κοντά θα μπορεί να βρίσκεται ο κόσμος. Οι τεράστιες παραλίες σίγουρα θα προτιμηθούν, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις μικρές. Λέτε να έχουμε περιστατικά «μαχών» για το «ποιος έστησε πρώτος ομπρέλα»; Ή «εγώ βρήκα σκιά πρώτος»;

Τα ραντεβού αλλάζουν

Όχι αυτά που θα κλείνουμε στους γιατρούς, τα άλλα, τα σχεσιακά τα ραντεβού. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, από της στιγμή που ο κόσμος αντικαθιστά τα πρώτα ραντεβού με συζητήσεις μέσω chat, ο ρυθμός με τον οποίο βγαίνουμε ραντεβού θα μειώνεται. Επίσης, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί καλύτερα πριν επενδύσει στη σχέση. Αν γνωρίσατε κάποιον εν μέσω καραντίνας και είχατε καλή επικοινωνία, οι ειδικοί πιστεύουν ότι έχετε κάνει μία πολύ καλή αρχή, όμως και πάλι, η αξιολόγηση του εν δυνάμει συντρόφου θα είναι πολύ πιο αυστηρή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v