Τι να ντυθείς (και τι όχι) στις Απόκριες

Αν σκέφτηκες να ντυθείς κάτι άσχημο αυτές τις Απόκριες, τότε άφησέ μας να σου πούμε αν είναι αποδεκτά άσχημο ή αν πρέπει να αλλάξεις στολή.
Τι να ντυθείς (και τι όχι) στις Απόκριες
Είμαστε από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι Απόκριες έχουν πλάκα. Είναι η ευκαιρία όχι μόνο να ντυθείς κάτι που δεν θα μπορούσες να είσαι στην κανονική ζωή, αλλά επίσης η ευκαιρία να δημιουργήσεις ένα αξέχαστο λουκ, ένα λουκ που θα μείνει στους αιώνες. Ή, έστω, που θα σε κάνει τον πιο κουλ τύπο στο πάρτι και στο Instagram σου.

Γενικά, για ένα λουκ ζούμε, και το παραδεχόμαστε. Οπότε, επειδή παίζουν πολλά πάρτι μασκέ αυτές τις μέρες, ορίστε ένας περιεκτικός οδηγός με τα Ναι και τα Όχι του αποκριάτικου ντυσίματος. Κράτα σημειώσεις:

*ΟΧΙ στο να ντυθείς Ινδιάνα, γκέισα, Εσκιμώα ή Νενέ Μακούτε, αφρικανή τηλεφωνήτρια. Είναι ρατσιστικό και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον.

*Μεγάλο ΟΧΙ στο να ντυθείς σέξι Κοκκινοσκουφίτσα, σέξι Χιονάτη, σέξι οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει την παιδική ηλικία κάποιου. Γιατί να το κάνεις αυτό; Έχεις τόση ανάγκη για προσοχή;

*Μεγάλο ΝΑΙ, από την άλλη, σε οποιαδήποτε άλλη σέξι στολή, μιας και οι Απόκριες είναι ανεπίσημα και η γιορτή του γδυσίματος. Αν θες να ντυθείς σέξι νοσοκόμα ή σέξι πυροσβέστης, έχεις την ευχή μας. Δηλαδή, και πάλι φαίνεται η ανάγκη για προσοχή από πίσω, αλλά τουλάχιστον δείχνεις ότι προσπαθείς να την κρατάς υπό έλεγχο.

*Ένα ΟΧΙ σε στολές ετοιματζίδικες, ειδικά αν περιλαμβάνουν πολύ ύφασμα. Επειδή είναι κακό, λαμέ, σάπιο ύφασμα και δεν θες να είσαι μία κακή, λαμέ, σάπια παρουσία στον χώρο.

*Αντιθέτως – και ειδικά αν έχεις κάτι παραπάνω να σκάσεις από λεφτά – γιγάντιο ΝΑΙ σε οποιαδήποτε στολή πιάνει υπερβολικά πολύ χώρο, αλλά το κάνει για σοβαρό λόγο. Ας πούμε, μία στολή δεινοσαύρου, αστροναύτη ή γιγάντιου κούνελου, μας ακούγεται σαν το καλύτερο πράγμα.

*Κατ’ επέκταση, αν ντυθείς γιγάντιο ζώο, πρέπει να συμβιβαστείς και με το γεγονός ότι όλοι θα παίζουν με την ουρά σου. Αλλά ποιον προσπαθείς να κοροϊδέψεις; Ήδη το ήξερες αυτό.

*ΟΧΙ στην στολή Σούπερ Μάριο.

*ΝΑΙ στην στολή Λουίτζι όμως.

*Μεγάλο ΝΑΙ στις στολές υπερβολικά χαμηλού κόπου. Ας πούμε, αν έβαλες μία μάσκα, ή ένα ζευγάρι αυτάκια. Το ξέρουμε ότι μισείς τις Απόκριες, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που είσαι εδώ και προσπαθείς. Πιες παραπάνω αλκοόλ.

*ΝΑΙ σε στολή καλόγρια και παπάς, ακόμα κι αν είναι σέξι.

*Ειδικά αν είναι σέξι, βασικά.

*ΟΧΙ στις στολές σούπερ ήρωα, για τον μοναδικό λόγο ότι κανείς εκτός Χόλιγουντ δεν δείχνει ωραίος με κολάν. Αγνόησε αυτή την συμβουλή αν κάνεις τουλάχιστον 50 squats την εβδομάδα, είσαι κομπλέ.

*ΟΧΙ ΚΑΖΑ ΝΤΕ ΠΑΠΕΛ, ΚΑΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΛΙΓΟ.

*Γενικά ΟΧΙ σε οποιαδήποτε ποπ κουλτούρα έκανε μεγάλο μπαμ τα τελευταία πέντε χρόνια (αλλά όχι τους τελευταίους πέντε μήνες). Είναι πασέ, όχι νοσταλγικό. Είναι σαν να ακούς προπέρσινη ποπ μουσική. Γιατί;

*ΟΧΙ Λάρα Κροφτ. Καμιά σας δεν θα είναι σαν την Λάρα Κροφτ. :(

*ΝΑΙ στο να φορέσεις όμως ένα κολάν για αερόμπικ, μια μαντήλα, δέκα φτερά και να πεις «Ντύθηκα Κέιτ Μπους».

*ΟΧΙ στον Τζόκερ, δεν κουραστήκατε;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v