Ο Λουκάς Παπαδήμος αρνήθηκε τον μισθό του

Μετά την είδηση ότι ο Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε της προεδρικής του αποζημίωσης, αποκαλύπτεται πως και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος απαρνήθηκε τον μισθό του και δεν έλαβε ποτέ χρήματα από την αρχή της θητείας του, χωρίς να το μάθει κανένας.
Βομβαρδισμό σχολίων δέχθηκε το πρόσφατο δημοσίευμα με την είδηση της παραίτησης του Κάρολου Παπούλια από την προεδρική του αποζημίωση. Συμβολική κίνηση που δείχνει ότι οι πολιτικοί καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην κοινωνία; Στάχτη στα μάτια μετά από χρόνια παχυλών μισθών; Άσκοπη ενέργεια την τελευταία στιγμή;

Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Αλλά μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος της συγκεκριμένης είδησης, ένα δημοσίευμα των Νέων την 1η Μαρτίου ανοίγει έναν νέο φάκελο παρόμοιου περιεχομένου. Όπως αποκαλύπτεται, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας Λουκάς Παπαδήμος έχει απαρνηθεί την πρωθυπουργική του αποζημίωση.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το έχει κάνει από την αρχή της θητείας του, χωρίς να λάβει ποτέ χρήματα και χωρίς αυτό να το γνωρίζει κανένας. Το νέο βγήκε στην επιφάνεια τυχαία, όταν ένας Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε κάτι σχετικό τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ σύμφωνα με τα Νέα, μόνο οι πιο κοντινοί του συνεργάτες γνώριζαν πως ο πρώτος άμισθος πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε απαρνηθεί την αποζημίωση, σε ένδειξη κατανόησης του οικονομικού κλίματος που επικρατεί στην χώρα.

Πώς βλέπετε εσείς την απόφαση του Λουκά Παπαδήμου; Πείτε μας την άποψή σας, σχολιάζοντας στο κάτω μέρος του δηοσιεύματος.

Πηγή: Euro2day.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v