Η ελληνική επαρχία υπόσχεται... δράση!

Αυτοί που αρέσκονται να συνδυάζουν τις διακοπές και την παραμονή στη φύση με λίγη περιπέτεια δεν είναι λίγοι. Οι εταιρίες διοργάνωσης περιπετειωδών αποδράσεων πλέον βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, οπότε όπου και αν σκοπεύετε να περάσετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θα βρείτε πιθανότατα κάτι να σας ξεσηκώσει.

Αυτοί που αρέσκονται να συνδυάζουν τις διακοπές και την παραμονή στη φύση με λίγη περιπέτεια δεν είναι λίγοι. Οι εταιρίες διοργάνωσης περιπετειωδών αποδράσεων πλέον βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, οπότε όπου και αν σκοπεύετε να περάσετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θα βρείτε πιθανότατα κάτι να σας ξεσηκώσει.

Τριπλή είναι πρόταση της Trekking Hellas και περιλαμβάνει τα Μετέωρα και τη Λίμνη Πλαστήρα, τα Γρεβενά και την Ευρυτανία.

Rafting στον Ασπροπόταμο, πεζοπορία στα Μετέωρα και kayak στη Λίμνη Πλαστήρα. Στην τιμή των 225 ευρώ ανά άτομο περιλαμβάνονται τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό, οι δραστηριότητες, μεσημεριανό σνακ μετά το rafting, τοπικές μεταφορές και έμπειροι συνοδοί, καθώς και έξοδα διαχείρισης κράτησης.

Τα ορεινά χωριά της Πίνδου αποτελούν το ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις και ανακαλύψεις στο δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα ποτάμια και τα φαράγγια της περιοχής. Η Trekking Hellas προτείνει:

Rafting στον ποταμό Βενέτικο, trekking στο φαράγγι της Πορτίτσας και στη Βάλια Κάλντα και πέταγμα χαρταετού στο χωριό Κρανιά. Στην τιμή των 205 ευρώ κατ’ άτομο περιλαμβάνονται 3 διαν/σεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στον Ξενώνα Δρυάδες, στο χωριό Κοσμάτι, οι δραστηριότητες και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, πικνίκ μετά τις δραστηριότητες, τοπικές μεταφορές και έμπειροι συνοδοί.

Ταυρωπό by... rafting, πεζοπορία στο μοναστήρι του Προυσσού και Canoe-Kayak στη λίμνη Κρεμαστών προβλέπει η Trekking Hellas για όσους επιλέξουν την Ευρυτανία για την Καθαρά Δευτέρα. Στην τιμή των 220 ευρώ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τρεις διανυκτερεύσεις στους ξενώνες στα χωριά Κρέντης και Ανατολική Φραγκίστα (για να φθάσετε θα χρειαστείτε μία ώρα οδήγηση από το Καρπενήσι).

Στην ορεινή Κόνιτσα θα βρίσκεται η βάση εξορμήσεων της No Limits για όσους επιλέξουν τις προτάσεις της για να… ανάψουν λίγο τα αίματα. Η Κόνιτσα δεν είναι η μοναδική επιλογή. Τις περισσότερες προτάσεις τις No Limits μπορείτε να ακολουθήσετε είτε μένετε στο Πάπιγκο είτε σε κάποιο άλλο από τα Ζαγοροχώρια. Απλώς βιαστείτε να ”κλείσετε”, γιατί τις ημέρες αυτές ο χώρος στα ξενοδοχεία εξαντλείται εξαιρετικά γρήγορα...

Τα διαφορετικά προγράμματα της No Limits προβλέπουν κατάβαση του ποταμού Βοϊδομάτη με rafting (στην τιμή των 35 ευρώ ανά άτομο), rappel στις όχθες (15 ευρώ το άτομο), τετράωρη πεζοπορία μέχρι τη Μονή Στομίου (23 ευρώ το άτομο, όπου συμπεριλαμβάνεται και φαγητό) και ειδικές διαδρομές με τζιπ στο Σμόλιγκα με 45 ευρώ το άτομο σε περίπτωση που δεν διαθέτετε δικό σας τζιπ. Τώρα εάν έχετε μαζί σας ένα από τα 4Χ4 οχήματα, η τιμή πέφτει στα 25 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνοντας το φαγητό και τον οδηγό.

Τετραήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο προτείνει η Μετάβαση. Στην κατ΄ άτομο τιμή των 155 ευρώ περιλαμβάνονται rafting, τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και ένα γεύμα σε παραδοσιακό πετρόκτιστο εστιατόριο με θέα στο ποτάμι, ακριβώς μετά τη δραστηριότητα του rafting (για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο 6944 656 029).

Στην Αρκαδία μας ταξιδεύουν οι προτάσεις της Trekking Αρκαδίας. Πρώτος πιθανός προορισμός το χωριό Μάραθα (Βλαχόρραφτη). Από εκεί σχεδιάζεται η αναχώρηση για τους μαγευτικούς ποταμούς Λούσιο και Αλφειό, όπου οι βάρκες του rafting θα περιμένουν υπομονετικά. Η δυσκολία των ποταμών είναι 2ου και 3ου βαθμού και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία από τους συμμετέχοντες. Στην τιμή των 52 ευρώ το άτομο περιλαμβάνονται έμπειροι οδηγοί των ποταμών, τοπικές μεταφορές, ο απαραίτητος εξοπλισμός, καθώς και ένα παραδοσιακό γεύμα.

Λιγο μακρύτερα είναι το Φαράγγι του Λούσιου και η δεύτερη πρόταση της Trekking Αρκαδίας για την Καθαρά Δευτέρα, που συνδυάζει την πεζοπορία με το αγώνισμα της τοξοβολίας. Από τη Νέα Μονή Φιλοσόφου ξεκινά η πεζοπορία, μια όμορφη δραστηριότητα για όλους που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες: Επίσκεψη στην Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, το κρυφό Σχολειό, τη Μονή Προδρόμου και τελικά στην Αρχαία Γόρτυνα, όπου θα οι εκδρομείς θα διαγωνιστούν στην τοξοβολία.

Στην τιμή των 30 ευρώ ανά άτομο περιλαμβάνονται έμπειροι συνοδοί βουνού, τοπικές μεταφορές και ο απαραίτητος εξοπλισμός (τηλ. 2710 221912).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v