Φαγητό, διαμονή, αξιοθέατα και... βόλτες

Φαγητό και διαμονή

---Διαμονή

Primarolia Art Hotel: Όθωνος & Αμαλίας 33, τηλ. 2610/624900, Fax 2610 623559. Τριώροφο κτίριο με εκπληκτικό αίθριο στην παραλία της Πάτρας. Συγχρονη ελληνική τέχνη και επώνυμο ντιζάιν. Έπιπλα των Le Corbusier, Hoffman, Fornasetti, Jacobsen, φωτιστικά των γνωστότερων ιταλικών και γαλλικών οίκων, έργα τέχνης των Τσόκλη, Τάκη, Παπασπύρου, Μπότσογλου, Κανιάρη. Τα δωμάτια είναι σχετικά μικρά, αλλά πολύ λειτουργικά και ατμοσφαιρικά. Οι τιμές ξεκινούν από 129 ευρώ στο δίκλινο με θέα την πόλη (περιλαμβανομένου του πρωινού) και φτάνουν για τη σουίτα στα 177 ευρώ.

Porto Rio: Το πρώτης κατηγορίας Porto Rio Hotel στις παρυφές της Πάτρας ανακαινίστηκε πλήρως το 2002, είναι δυναμικότητας 223 συνολικά δωματίων και αποτελείται από 2 κτίρια και Bungalows. Οι σουίτες βρίσκονται ως επί το πλείστον στον τελευταίο όροφο του κτιρίου με θέα στη θάλασσα. Οι διακεκριμένες σουίτες με την ξεχωριστή διακόσμηση και οι μικρές σουίτες, έχουν την καλύτερη θέα στη θάλασσα και την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Οι τιμές ξεκινούν από 165 ευρώ στο δίκλινο και φτάνουν έως τα 310 ευρώ για τη διακεκριμένη σουίτα. Στο Porto Rio φιλοξενείται και το Καζίνο της Πάτρας (τηλ. 2610992102).

Poseidon Palace: Το ”Poseidon Palace”, στα Καμίνια Πατρών, είναι χτισμένο σε απόσταση μόλις είκοσι λεπτών από το κέντρο της Πάτρας, έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε ένα πραγματικά μαγευτικό φυσικό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, απ΄ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα του Πατραϊκού. Οι τιμές κινούνται από τα 110 ευρώ για το απλό διπλό δωμάτιο έως τα 234 για τη σουίτα (τηλ. 2610 241313).

---Αξιοθέατα

Η Πάτρα είναι μεγάλη πόλη και προσφέρεται για περπάτημα. Περιδιαβείτε τα στεγασμένα πεζοδρόμια και μυρίστε… Ιταλία σε αρκετές από τις γωνιές της πόλης. Αξιοθέατα αποτελούν η πλατεία Γεωργίου Α’, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, και το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου ”Ερμής”, σχεδιασμένα όλα από τον Τσίλερ. Άλλωστε, στην όμορφη πλατεία των ”Ψηλών Αλωνίων” σώζεται αρχοντικό - έργο του ίδιου αρχιτέκτονα.

Σε καλή κατάσταση διατηρείται το Ρωμαϊκό ωδείο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται στα 160 μ.Χ. και παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το ωδείο της Αθήνας, αν και είναι προγενέστερο. Ψηλότερα βρίσκεται το Μεσαιωνικό κάστρο το οποίο αποτελούσε προϊστορική ακρόπολη και δέχτηκε επανειλημμένες επισκευές και προσθήκες από την αρχαιότητα μέχρι την Τουρκοκρατία. Στην τοιχοδομία του υπάρχει ενσωματωμένο οικοδομικό υλικό από τους ναούς της Αρτέμιδος και της Αθηνάς και αρχιτεκτονικά λείψανα από προχριστιανικά οικοδομήματα.

Δείτε ακόμη την εκκλησία του Παντοκράτορα, καθώς και μία από τις μεγαλοπρεπέστερες εκκλησίες όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και όλης της Ελλάδας, τον Άγιο Ανδρέα. Δίπλα στη νέα εκκλησία σώζεται η παλιά βασιλική. Μην παραλείψετε μια βόλτα, λίγο έξω από την Πάτρα, στο εργοστάσιο της Achaia Claus.

---Φαγητό

Όποιος αποφασίσει να ικανοποιήσει την πείνα του στην Πάτρα θα αισθανθεί... τυχερός. Η κουζίνα της πόλης είναι 100% μεσογειακή και τα ελέη της πλούσια!

Πέραν από το εξαιρετικής ποιότητας λάδι, και τα ξεχωριστά ντόπια τυριά, δοκιμάστε το στις παραδοσιακές ταβέρνες το ζυμωτό ψωμί φτιαγμένο με ντόπιο στάρι και ψημένο σε ξυλόφουρνους. Μετά το φαγητό, δοκιμάστε ένα ποτηράκι από τη διάσημη πατρινή ”τεντούρα”- ένα πολύ καλό χωνευτικό.

* Στην οδό Τριών Ναυάρχων 181 & Ρήγα Φεραίου, θα βρείτε το Μύθο, ένα από τα πιο κλασσάτα εστιατόρια της Πάτρας. Σε τρία επίπεδα με παλιά έπιπλα, υπέροχα φωτιστικά και θαυμάσια διακόσμηση με αντίκες. Δοκιμάστε την υπέροχη (και μυστικής συνταγής ”Μυθόπιτα”. Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο, ενώ σημειώστε πως στον επάνω όροφο λειτουργεί μπυραρία σε ξεχωριστό ατμοσφαιρικό χώρο (τηλ. 2610/329984).

* Διαφορετική είναι η πρόταση του Orient Express στα Ψηλά Αλώνια. Με περίπου 20 ευρώ το άτομο, η γευστική πρόταση περιλαμβάνει ελληνική και ιταλική κουζίνα, καθώς και περιορισμένο αριθμό μεξικάνικων πιάτων (Ψηλών Αλωνίων 20, 2610- 333 876).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v