SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πάτρα: 12 λόγοι για να πάτε τώρα!

Η εξαιρετική έκθεση του Leonardo Da Vinci, αλλά και πάμπολλες άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είναι η ιδανική αφορμή για ένα Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Η αχαϊκή πόλη έχει φορέσει τα καλά της και μας περιμένει. Το in2life παρουσιάζει τον οδηγό των Happenings του Ιανουαρίου και σας προτείνει παραμονή και φαγητό.

Πάτρα: 12 λόγοι για να πάτε τώρα!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υπόψη μας την Πάτρα ως προορισμό για τις ημέρες του Καρναβαλιού, ως πύλη εξόδου για την Ιταλία ή έστω ως επαγγελματικό προορισμό. Το 2006 το πρόσωπο της Πάτρας είναι διαφορετικό, καθώς η αχαϊκή πόλη αποτελεί την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Εχοντας ξεκινήσει το 1985 από την πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας φιλοδοξεί να τονώσει την πολιτιστική ζωή μιας διαφορετικής κάθε φορά ευρωπαϊκής πόλης και ταυτόχρονα να συνδέσει τις τέχνες με το ενιαίο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πρόσφατη αποχώρηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Οργάνωσης, Θ. Μικρούτσικου, δεν πρόκειται να επηρεάσει την άρτια εκτέλεση του προγράμματος, το οποίο είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Περιλαμβάνει περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, οι οποίες χονδρικά χωρίζονται σε οκτώ ενότητες: Ημέρες Έναρξης, Ημέρες Καρναβαλιού, Εικαστικά, Ημέρες Μουσικής και Ποίησης, Νέα Σκηνή Αρχαίου Δράματος, Ταξιδεύοντας με Μουσικές, Θέατρο, Χορό, Κινηματογράφο, Θρησκεία και Τέχνη και Παιδική Τέχνη.

Οι 22 χώροι που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις συνδέονται κατά κύριο λόγο με τη βιομηχανική αλλά και την πολιτιστική ιστορικότητα της πόλης. Παλιά εργοστάσια με μεράκι ανακαινισμένα, όπως η Achaia Claus και οι σταφιδαποθήκες Μπάρρυ, εγγυώνται για την αρχιτεκτονική καλαισθησία του εγχειρήματος που έτσι και αλλιώς δεν λείπει από την καρναβαλούπολη.

Μέσα στον Ιανουάριο, λοιπόν, η Πάτρα αποτελεί μια άριστη επιλογή για εκδρομές Σαββατοκύριακου.

Το in2life θα σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στις διάφορες περιόδους του έτους, παροτρύνοντάς σας για εκδρομές με... καλλιτεχνικό άλλοθι!

* Διαβάστε τα άρθρα του φακέλου με χρήσιμες πληροφορίες για διαμονή, φαγητό, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις του Ιανουαρίου.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2