Τζάκι και γλυκό του κουταλιού στη Μεσσηνία

Ντόπιο τσίπουρο και γλυκό του κουταλιού, αλλά και η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στο τζάκι είναι τα πρώτα πράγματα που θα σας καλωσορίσουν στον ξενώνα ”Εποχές” στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας. Ανάμεσα σε καλντερίμια και στις μυρωδιές της φύσης, απολαύστε την απλότητα και την ηρεμία, περιηγηθείτε στο Καστανοδάσος και απλά χαλαρώστε...

Σε μια πλαγιά της Αμπελιώνας Μεσσηνίας, ανάμεσα στα καλντερίμια, στην είσοδο του χωριού και λίγο πιο πάνω από το παλιό σχολείο, ο ξενώνας ”Εποχές”- φτιαγμένος με φυσικά υλικά και σε φυσικά χρώματα, εναρμονίζεται πλήρως με το τοπίο.

Κεραμοσκεπές, εξωτερικοί χώροι ντυμένοι με πέτρα, καλντερίμια τα οποία συνδέουν τα κτίρια μεταξύ τους, μια κεντρική αυλή με κτιστό φούρνο, ξύλινοι πάγκοι και τραπέζια, περιβάλλουν τον ξενώνα.

Είκοσι-δύο συνολικά δωμάτια, εκ των οποίων 9 είναι δυο χώρων με τη δυνατότητα φιλοξενίας 4 ατόμων. Στα δωμάτια δύο χώρων πρόσθετες παροχές το πολυκούζινο, το ψυγείο, η τραπεζαρία και το σαλόνι.

Ντόπιο τσίπουρο και γλυκό του κουταλιού θα σας περιμένει στο δωμάτιό σας για να τα απολαύστε με το τζάκι να είναι ήδη αναμμένο (εφόσον το ζητήσετε).

Στο κεντρικό κτίριο, βρίσκονται ο χώρος υποδοχής και μαγαζάκι παραδοσιακών προϊόντων, ενώ στη μεγάλη αίθουσα, που διαθέτει γωνίες με καναπέδες, πολυθρόνες, τζάκι και μπαρ, προβλέπεται η προβολή ταινιών.

Αν ξεχάσατε το βιβλίο σας, μην πτοηθείτε. Κατευθυνθείτε στη δανειστική βιβλιοθήκη του ξενώνα ή εξασκείστε τις επιδόσεις σας στο μπιλιάρδο.

Βγάλτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και επιδοθείτε σε επιτραπέζια παιχνίδια, στον χώρο του καθιστικού. Αν από την άλλη, είσαστε άνθρωπος της φύσης περιηγηθείτε στο Καστανοδάσος, με τα πόδια ή με mountain bikes που θα προμηθευτείτε από τον ξενώνα.

Ικανοποιείστε την αίσθηση της γεύσης στο εστιατόριο των ”Εποχών” με αυθεντικές σπιτικές συνταγές που τόσο απλόχερα χάρισαν οι γυναίκες του χωριού.

Η διαμονή σας σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό θα σας κοστίσει (την υψηλή περίοδο από 01/10/2005-31/05/2006) 82 ευρώ από Κυριακή έως Πέμπτη και 143 ευρώ για Παρασκευή– Σαββάτο, ενώ να έχετε υπόψη σας ότι η τιμή είναι διαφορετική για τα εορταστικά τριήμερα.

Πληροφορίες: 210-62.36.150, [email protected]

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v