Le Convivial: Απολαύστε και χαλαρώστε

Αντίκες και έπιπλα από την Τοσκάνη, απαλές μυρωδιές από αιθέρια έλαια, πολυάριθμες μαξιλάρες, ξεχωριστές σουίτες, θερμαινόμενη πισίνα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του ”Lyxury Suite & Spa Le Convivial”, στο Ξυλόκαστρο.

της Μαρίσης Μπαλιούση

Ατελείωτες ώρες δουλειάς. Πίεση. Άγχος...

Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ότι φτάνουμε στα όριά μας. Αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου.

Έχουμε ανάγκη από ηρεμία και χαλάρωση: Την ηρεμία και χαλάρωση που μπορεί να προσφέρει ένα μασάζ, ένα spa ίσως.

Χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει κάποιος πολύ μακριά, μόλις μιάμιση ώρα από το κέντρο της Αθήνας, στην παραλία του Ξυλόκαστρου υπάρχει η ιδανική λύση, το Le Convivial.

Το εξωτερικό του ξενοδοχείου, δεν προϊδεάζει γι’ αυτό που ακολουθεί στο εσωτερικό του. Ο ξύλινος διάκοσμος, οι απαλές μυρωδιές, τα απλωμένα κεριά στον χώρο, δημιουργούν αμέσως αίσθηση οικειότητας.

Ο χώρος της υποδοχής μικρός, αλλά ιδιαίτερα φιλικός. Το κλασσικό συνήθως lobby, που υπάρχει σε όλα τα ξενοδοχεία, στο Le Convivial, με τις απλωμένες μαξιλάρες του, τις μπερζέρες και τους άνετους καναπέδες, θυμίζει περισσότερο σαλόνι σπιτιού.

Ανάλογη είναι η αίσθηση σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό χώρο με αντίκες, έπιπλα, διακοσμητικά, είδη υγιεινής όλα από την Τοσκάνη της Ιταλίας.

Οι δώδεκα σουίτες του Le Convivial, η κάθε μία με το δικό της ιδιαίτερο μπάνιο, είναι όλες διαφορετικές μεταξύ τους, με κοινό σημείο επαφής τα πουπουλένια παπλώματα, τις αρωματισμένες πετσέτες, και τα κεριά.

Ξεχάστε τα ”καλά” σας ρούχα. Όλοι στο Le Convivial περιφέρονται με τα μπουρνούζια τους. Φορέστε κι εσείς αυτό που σας περιμένει στο δωμάτιό σας, και ετοιμαστείτε για το scrub σώματος με άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα και με αιθέρια έλαια, το αρωματικό χαμάμ, τις αναζωογονητικές και αντιγηραντικές κούρες προσώπου ή/και σώματος, με χαβιάρι και παπάγια.

Συνεχίστε με τα διάφορα μασάζ (τα οποία καλό θα είναι να προγραμματίσετε με την άφιξή σας). Μασάζ με αιθέρια έλαια, thai massage, hot stones massage, four-hand massage, shiatsu, μπαλινέζικο μασάζ, βρίσκονται στη διάθεσή σας για να επιλέξετε.

Ιδιαίτερα χαλαρωτικό είναι το μασάζ με αιθέρια έλαια (από τα χέρια ειδικών που απέκτησαν την πείρα τους στην Άπω Ανατολή), λίγο ”σκληρό” ίσως το shiatsu, αν και άκρως ευεργετικό, ενώ το μασάζ με ζεστές πέτρες ενδείκνυται για συγκεκριμένα ”πονεμένα” σημεία του σώματος.

Πολύ γευστική και η κουζίνα του Le Convivial σας προτρέπει να παραμείνετε εντός του ξενοδοχείου. Απολαύστε τον πρωινό σας ύπνο και μην αγχωθείτε για το αν θα προλάβετε το πρώτο γεύμα της ημέρας, αφού ο μπουφές ανανεώνεται για το brunch.

Για το βραδινό θα πρέπει να ενημέρωθείτε... επιτόπου, αφού το μενού του Le Convivial αλλάζει συνεχώς. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα εδέσματα που εμείς δοκιμάσαμε ήταν άκρως γευστικά.

Λόγω των περιορισμένων δωματίων σας συνιστούμε να κάνετε την κράτησή σας αρκετές μέρες πριν αποφασίσετε να πάτε.

Το κόστος ανέρχεται στα 190 ευρώ το άτομο την ημέρα, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό και brunch, αρωματικό τσάι στο δωμάτιο, full spa, μασάζ στα πόδια, ρεφλεξολογία, μπαλιζένικο μασάζ και κούρα προσώπου.

Αν κάποιο από τα αντικείμενα που θα δείτε στο Le Convivial σας άρεσε ιδιαίτερα (και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι αρκετά, από τα διακοσμητικά, τα ποτήρια από κασσίτερο, μέχρι και τα έπιπλα) ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για περισσότερες πληροφορίες. Τα περισσότερα, μπορείτε να τα αγοράσετε (οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχουν φροντίσει και γι’ αυτό, αντιπροσωπεύοντας τα είδη στην Ελλάδα).

Le Convivial τηλ. 2743 0 29103 fax: 2743 0 29104

Τηλέφωνο για κρατήσεις 210 4293854 (Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες εκτός από Diners).

e-mail: [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v