Οι καλύτεροι… κακοί

Οι καλύτεροι… κακοί
Στις 23 συνολικά ταινίες του, ο Bond έχει αντιμετωπίσει… κάθε καρυδιάς καρύδι. Από σοβιετικούς και τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι μοχθηρούς εμπόρους ναρκωτικών, τρομοκράτες, εκατομμυριούχους παράφρονες και γυναίκες – αράχνες.

Φυσικά (spoiler) σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις οι απειλές τους δεν έπιασαν τόπο και ο στιλάτος πράκτορας τους εξόντωσε με στιλ και άποψη. Όμως κάποιοι από αυτούς τους «κακούς» άφησαν εποχή, γιατί ήταν πραγματικά… κακοί.

Εσείς ποιον θα ξεχωρίζατε;

Dr. Julius No

O πρώτος κινηματογραφικός κακός της σειράς, ο Γερμανοκινέζος εγκληματικός εγκέφαλος είχε όλο το πακέτο για να δώσει το παράδειγμα στους επόμενους: διαβολικός, παρανοϊκός και φουλ στιλάτος.

Fransisco Scaramanga

Άψογη η επιλογή του «Δράκουλα» Christopher Lee στον Ρόλο του «Ανθρώπου με το Χρυσό Πιστόλι». Αρχοντικός όσο λίγοι, γοητευτικός και επιβλητικός, υπήρξε σίγουρα ένας από τους καλύτερους… κακούς.

Ernst Stavro Blofeld

Ο μεγαλύτερος «κακός» και ένας από τους πιο σατανικούς αντιπάλους του Bond. Ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Spectre, μόνιμα με μια περσική γάτα αγκαλιά, ο Blofeld συμμετείχε σε έξι συνολικά ταινίες του πράκτορα. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν, ήταν και ο ελληνοαμερικάνος Τέλη Σαβάλας.

Jaws

O περιβόητος «Σαγόνιας» έκανε δύσκολη τη ζωή του Moore σε δύο ταινίες: το The Spy who Loved Me και το Moonraker. Το δίμετρο αυτό θηρίο δεν φαίνεται να σκοτώνεται με τίποτα, ενώ άνετα μπορεί να δαγκώσει ακόμα και… καρχαρία. Τεράστιος και με αφοπλιστικό χαμόγελο.

Goldfinger

Τόσο κακός που… έδωσε το όνομά του στην ταινία, ο Χρυσοδάκτυλος Gert Fröbe είναι ένας στιλάτος μπίζνεσμαν με ένα αρκετά τρελό σχέδιο: να καταστρέψει τις αποθήκες χρυσού του Fort Knox, ώστε να κάνει τον δικό του χρυσό ακόμα πιο πολύτιμο. Πάει πακέτο με τον κοντούλη γιαπωνέζο Odd Job, με το καπέλο – λεπίδα. Του ανήκει μία από τις πιο κλασσικές ατάκες των ταινιών της σειρας: «No Mr Bond, I expect you to die»!

Le Chiffre

Ο δύσμοιρος Daniel Craig στην παρθενική του εμφάνιση ως Bond έχει την ατυχία να πέσει πάνω στον creepy Le Chiffre, τον οποίο υποδύεται άψογα ο Mads Mikkelsen. Ο τύπος αυτός δακρύζει… αίμα, είναι φανατικό χαρτόμουτρο και έχει ιδιαίτερο ταλέντο στα βασανιστήρια.

Raoul Silva

Παρανοϊκός, επιβλητικός, χιουμορίστας, με δυνατούς μονολόγους που όντως μας έπεισαν για τα σατανικά του σχέδια, ο κυβερνοτρομοκράτης Silva που υποδύεται εξαιρετικά ο Javier Bardem ήταν αναμφίβολα μια ευχάριστη «κακή» έκπληξη στο franchise της σειράς. Παραδόξως – αν και μπορεί – δε θέλει να καταστρέψει τον κόσμο. Του αρκεί απλά να εξοντώσει την Μ.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v