Τα δέκα καλύτερα James Bond Themes

Τα δέκα καλύτερα James Bond Themes

Μελωδίες που μας κόλλησαν στο μυαλό, τραγούδια που έγιναν αμέσως χιτ, καλλιτέχνες διεθνού βεληνεκούς και η χαρακτηριστική «τζειμσμποντίστικη» αίγλη σε ερμηνεία και σύνθεση. Και όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με άψογους animated τίτλους αρχής, έμπνευση του Maurice Binder

Ιδού λοιπόν τα δέκα καλύτερα movie themes των ταινιών του James Bond.

Tom Jones, 'Thunderball' (1965)

Λίγους μήνες μετά το υπέρ-χιτ "It's Not Unusual", ο Tom Jones ερμήνευσε υποδειγματικά το theme song για την ταινία Thunderball.



Louis Armstrong, 'We Have All the Time in the World' (1969)

Κανονικά τα τραγούδια τίτλων στις ταινίες του Bond έχουν το όνομα της ταινίας. Το On Her Majesty's Secret Service όμως έκανε τη διαφορά, και φυσικά ερμηνεύτηκε από τον θρύλο με το όνομα Armstrong. Ο οποίος δυστυχώς πέθανε μετά από δύο χρόνια.



Madonna, 'Die Another Day' (2002)

Η τελευταία ταινία με τον Brosnan στον ρόλο του Bond είχε την τύχη να φιλοξενεί την… λαίδη της ποπ Μαντόννα στο ομώνυμο χιτ, το οποίο δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο κόπο για να γίνει παγκόσμια επιτυχία.



Duran Duran, 'A View to a Kill' (1985)

Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στον κόσμο την δεκαετία των 80s υπέγραψε για να ερμηνεύσει το ομώνυμο κομμάτι σε μια από τις πιοαδιάφορες ταινίες της σειράς, το A View To A Kill. Το τραγούδι παρ’ αυτά έγινε σήμα κατατεθέν της γκλαμ αυτής δεκαετίας.



Shirley Bassey, 'Diamonds Are Forever' (1971)

Ερμηνεύτρια άρρηκτα συνδεδεμένη με τα theme songs της σειράς, η Bassey τραγούδησε  πέρα από το -επίσης εξαιρετικό – Goldfinger, έναν ύμνο στο απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ.



Nancy Sinatra, 'You Only Live Twice' (1967)

Με το σούπερ χιτάκι "These Boots Are Made For Walking" να μυρίζει φρεσκαδούρα, η Nancy Sinatra επιλέχθηκε από τους παραγωγούς για να ερμηνεύσει ένα τραγούδι το οποίο έκτοτε διασκευάστηκε από δεκάδες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Coldplay και η Bjork.



Tina Turner, ‘Golden Eye’ (1995)

H «γιαγιά» της ροκ χάρισε τη φωνή της σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά τζειμσμποντίστικα tunes, το οποίο μάλιστα έγραψαν ειδικά για εκείνη ο Bono και ο Edge των U2.



Shirley Bassey, 'Goldfinger' (1964)

Έχοντας ήδη μπόλικα νούμερο ένα χιτ στην Μεγάλη Βρετανία στο τσεπάκι της εκείνη την περίοδο, η Bassey ερμήνευσε ένα ακόμα, το οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη της παγκόσμια επιτυχία.



Paul McCartney and Wings, 'Live and Let Die' (1973)

Το θρυλικό «Σκαθάρι»… επανενώθηκε με τον παραγωγό των Beatles George Martin για να ηχογραφήσουν αυτό το εξαιρετικό κομμάτι, το οποίο υπήρξε και μια από τις μεγαλύτερες μετά-Σκαθαριών επιτυχίες. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί δεν αμελεί να το παίξει σε κάθε συναυλία του τα τελευταία σαράντα χρόνια. Το τραγούδι διασκεύασαν οι Guns and Roses το 1991.



Chris Cornell, ‘You Know My Name’ (2007)

Βραβείο Γκράμι για την κομματάρα του τέως τραγουδιστή των Soundgarden, το εν λόγω τραγούδι έδωσε αέρα… grunge στην ψιλοχαλαρή αύρα των τραγουδιών που άνοιγαν τις ταινίες του Μποντ.



Δεν χορτάσατε μουσική με τα παραπάνω; Δείτε όλα τα τραγούδια των ταινιών με τον James Bond σε μία playlist.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v