Στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου

Συγγραφείς, παραμυθάδες και εικονογράφοι… εν δράσει: Τέσσερις δημιουργοί «παιδικών ονείρων» μιλούν στο in2life για τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.
Στον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου
του Γιώργου Κόκουβα

Στις 2 Απριλίου, πριν δύο αιώνες και κάτι, ήρθε στη ζωή ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Και μαζί του, ήρθαν όλες εκείνες οι απίθανες ιστορίες που γέμισαν παιδικά βιβλία, τα οποία διασκέδασαν και μεγάλωσαν εμάς, τους παππούδες μας, τους προπάππους μας και θα κάνουν το ίδιο και για τα δικά μας παιδιά. Η μικρή γοργόνα, το μολυβένιο στρατιωτάκι, το ασχημόπαπο, η τοσοδούλα επέζησαν δύο αιώνες, και γαλούχησαν όχι μόνο λιλιπούτειους αναγνώστες, αλλά και πολλές γενιές συγγραφέων που γράφουν γι’ αυτούς.

Με τέσσερις τέτοιους ανθρώπους είχε την χαρά να μιλήσει το in2life, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά. Για να τιμήσουμε την ημέρα, ζητήσαμε τις απόψεις του Γιώργου Λεμπέση, συγγραφέα βιβλίων για παιδιά σχολικής ηλικίας, της Ελένης Κατσαμά, συγγραφέα βιβλίων για μεγάλα παιδιά και εφήβους, της Χριστίνας Κόλλια, συγγραφέα και συντονίστριας εργαστηρίων παραμυθιού, και της Φωτεινής Στεφανίδη, εικονογράφου παιδικών βιβλίων.

Πώς διαχειρίζεται ένας δημιουργός το ότι το κοινό του βρίσκεται σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία; Διαβάζουν τα σημερινά παιδιά; Καταφέρνει να επιζήσει το παιδικό βιβλίο στην σκιά του διαδικτύου και των σημερινών συνθηκών; Οι τέσσερις δημιουργοί μας δίνουν απαντήσεις, βγαλμένες μέσα από τις σελίδες της παιδικής αθωότητας. Πάνω δεξιά, στα Υποθέματα του Αφιερώματος, θα βρείτε τις συνεντέυξεις, κάντονας κλικ στο αντίστοιχο όνομα.

*Το in2life.gr, σε συνεργασία με κορυφαίους εκδοτικούς οίκους που δραστηριοποιούνται στο παιδικό βιβλίο, εξασφάλισε βιβλιοδώρα για τα παιδιά σας, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε δηλώνοντας συμμετοχή στον διαγωνισμό του σχετικού δημοσιεύματος*
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v