4 Έλληνες ποιητές μιλούν στο in2life

Ποιο είναι το σκηνικό της σύγχρονης ελληνικής ποίησης; Από πού «πηγάζουν» οι στίχοι των σημερινών ποιητών και πού καταλήγουν; Ο Κώστας Μαυρουδής, ο Χριστόφορος Λιοντάκης, ο Χάρης Βλαβιανός και ο Βασίλης Αμανατίδης «ακτινογραφούν» την τέχνη της ποίησης από την δημιουργική τους σκοπιά.
4 Έλληνες ποιητές μιλούν στο in2life
του Γιώργου Κόκουβα

«Το ότι υπάρχει τέχνη, σημαίνει πως η ζωή δεν αρκεί». Με αυτόν τον αφορισμό ξεκινά να ξετυλίγεται το κουβάρι της ποιητικής πραγματικότητας στην συζήτησή μας με τον ποιητή Κώστα Μαυρουδή. Να επεκτείνει την πεπερασμένη πραγματικότητά μας, αυτός είναι ο ρόλος της. Ή μήπως να την απογειώσει, όπως μας λέει ο Χριστόφορος Λιοντάκης; Ίσως να θέσει ερωτήματα, αντί να τα απαντήσει, όπως εύχεται ο Βασίλης Αμανατίδης. Ή τελικά, να προκύψει ως αποτέλεσμα της πάλης γλώσσας και εμπειρίας, του «αγκαθιού της πραγματικότητας» και του «ροδόνερου του ιδεώδους», για να το θέσουμε μέσα από σπαράγματα στίχων του Χάρη Βλαβιανού.

Για όλα τα παραπάνω, για τον ρόλο της ποίησης σήμερα αλλά και διαχρονικά, για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό και την εποχή της κρίσης και για την προσωπική τους άποψη και εμπειρία από το σκηνικό της τέχνης τους, τέσσερις καταξιωμένοι Έλληνες ποιητές μιλούν στο in2life. Ζητήσαμε από τον Κώστα Μαυρουδή, τον Χριστόφορο Λιοντάκη, τον Χάρη Βλαβιανό και τον Βασίλη Αμανατίδη να μας απαντήσουν στα ίδια αυτά ερωτήματα, ώστε να σκιαγραφηθούν οι «σελίδες» της σημερινής ελληνικής ποίησης.

Τι κινείται λοιπόν στο σκηνικό της σύγχρονης ποίησης; Ποιο ρόλο παίζει η ηλεκτρονική εποχή; Γίνεται να συνυπάρξουν τα pixels με τους στίχους; Πώς επηρεάζεται η τέχνη από την κρίση;

Διαβάστε τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις των τεσσάρων ποιητών στα αντίστοιχα υποθέματα του αφιερώματος που θα βρείτε πάνω δεξιά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v