SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Samsung Tablet Galaxy Tab: Ζωντανός Atlas στα χέρια σας

Samsung Tablet Galaxy Tab: Ζωντανός Atlas στα χέρια σας

Με τα βασικά χαρακτηριστικά της γνωστής οικογένειας smartphones αλλά με μορφή tablet και ρίχνοντας περισσότερος βάρος στην εργονομία, η συσκευή βασίζεται στην πλατφόρμα Android 2.2 (Froyo) και διαθέτει 3G συνδεσιμότητα, WiFi (802.11 n) αλλά και HSDPA και Bluetooth 3.0 για να είστε πάντα σε επαφή. Χάρη στον γρήγορο web browser είστε σε θέση να απολαύσετε πλήρη περιήγηση στο internet με υποστήριξη HTML 5 και Adobe Flash 10.1, ενώ πέρα από άνετο σερφάρισμα η οθόνη αφής των 7 ιντσών είναι ιδανική για να διαβάσετε ebooks ή να παρακολουθήσετε HD video. Πάνω από την οθόνη βρίσκεται μία κάμερα 1.3Mpixels για βιντεοκλήσεις και μία ακόμη κάμερα βρίσκεται στην οπίσθια όψη με ανάλυση 3 Mpixel, αυτόματη εστίαση και φλας.

Ένα από τα διακριτά πλεονεκτήματα της συσκευής είναι το ενσωματωμένο λογισμικό Layar Reality Browser της Tele Atlas. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβάλλει πραγματικές εικόνες του μέρους όπου βρίσκεστε, με σημειωμένα τα σημεία ενδιαφέροντος και εμπλουτίζεται με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Χάρη στην Tele Atlas, μπορείτε να δείτε περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος από όπου κι αν βρίσκεστε: απλά στρέψτε την κάμερα του κινητού σας προς μία κατεύθυνση και θα δείτε όλα όσα χρειάζεστε.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης για τη κατηγορία (TFT στα 600x1024) με αισθητήρα αυτόματης περιστροφής για άνετη ανάγνωση ebook και ευέλικτο σερφάρισμα στο internet. Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει και WiFi και HSDPA για να είστε πάντα συνδεδεμένοι, υπάρχουν διευκολύνσεις για τη σύνδεση στις υπηρεσίες του Google: Aναζήτηση (Google Search), Χάρτες (Google Maps), Gmail, YouTube, ενώ υποστηρίζεται GPS με aGPS υποστήριξη και ψηφιακή πυξίδα. Τέλος, η εσωτερική μνήμη της συσκευής είναι 16 GB, ενώ υπάρχει και υποστήριξη κάρτας μνήμης Micro SD, και βέβαια, είναι δυνατή η επεξεργασία αρχείων Οffice. Παρ’όλα αυτά το βάρος της συσκευής παραμένει μάλλον χαμηλά για τη κατηγορία της: 380 γραμ.

Η συσκευή κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά στη τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (συμπεριλαμβανομένου φόρου) των 500 ευρώ και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση της κατασκευάστριας.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2