Κατερίνα Μισιχρόνη: «Πότε δεν ήταν δύσκολα για έναν νέο ηθοποιό;»

Κατερίνα Μισιχρόνη: «Οι Έλληνες είμαστε βαθιά κομπλεξικοί»
Κατερίνα Μισιχρόνη: «Πότε δεν ήταν δύσκολα για έναν νέο ηθοποιό;»
Γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε για δύο χρόνια Ψυχολογία στο Ρέθυμνο και τότε ανακάλυψε τον χορό, γιατί όπως λέει «βαρέθηκα πάρα πολύ την φοιτητική ζωή – να καθόμαστε όλη μέρα και να πίνουμε καφέ και ρακί» και «δε μου άρεσε καθόλου το πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό σύστημα, ήταν σα να πηγαίναμε ακόμα σχολείο, εγώ περίμενα να αισθάνομαι πιο ανεξάρτητη, πιο ελεύθερη μέσα σ’αυτό». Αμέσως έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Κρατική Σχολή Χορού και αφού τελείωσε με τις σπουδές του χορού βρέθηκε τυχαία στο Βερολίνο και σε μία ακρόαση, η οποία πέρα από χορό είχε και υποκριτικά στοιχεία. Έμεινε δύο χρόνια στο Βερολίνο και κάποια στιγμή την κάλεσαν από μία ελληνική τηλεοπτική εταιρία παραγωγής -είχαν βρει κάποια βίντεο από διαφημίσεις που είχε κάνει παλαιότερα- για να περάσει από κάστιγνκ για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία σειρά που έμελλε να αγαπηθεί πολύ -ειδικά από τους νεώτερους. Κάπως έτσι η Κατερίνα Μισιχρόνη έγινε γνωστή ως η "μοιραία Μάιρα" του "Γ4" και κάπως έτσι βρέθηκε δύο χρόνια μετά να ερμηνεύει την Ηλέκτρα Βλαχάκη στο "Νησί".

Στην κουβέντα μας με την Κατερίνα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στα Σχετικά Documents, συζητήσαμε για τις σπουδές της, την επαγγελματική της πορεία μέχρι τώρα, τον διπλό ρόλο της στην ταινία Chinatown στο πλευρό της Θέμιδας Μπαζάκα καθώς και την άποψή της για τον ελληνικό κινηματογράφο σήμερα. Η κουβέντα, ωστόσο, ήρθε γρήγορα στο Νησί.

«Το Νησί σου φαίνεται καταθλιπτικό;», με ρωτά πρώτη η Κατερίνα. Της απαντώ πως όχι και σχολιάζουμε το γεγονός ότι πολύς κόσμος συγκινείται και δακρύζει κατά την διάρκεια των επεισοδίων ως επιτυχία, τόσο για τους σκηνοθέτες όσο και για το σενάριο και τις ερμηνείες. «Πραγματικά πιστεύω ότι είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά, από άποψη ποιότητας», λέει η Κατερίνα, η οποία εξηγεί ότι βρέθηκε στο Νησί εντελώς απρόοπτα.

«Ένας πολύ καλός μου φίλος, ηθοποιός, πήγε στο κάστινγκ, στο σπίτι της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Κάποια στιγμή, προς το τέλος, η Μιρέλλα απ’όσο ξέρω είπε ότι, ενώ είχε κλείσει όλους τους άλλους ρόλους, ψάχνει μία κοπέλα με ανοιχτόχρωμα μάτια για να κάνει έναν ρόλο που τυφλώνεται μετά κλπ, και έτσι ο φίλος μου με πρότεινε. Με παίρνει τηλέφωνο, μου λέει ‘μπορείς να έρθεις τώρα από εδώ;’, πήγα, έκανα δύο δοκιμαστικά, με την Μιρέλλα και με τον Παπαδουλάκη και με πήραν».

Η Κατερίνα στο σίριαλ κάνει τον ρόλο της Ηλέκτρας, της φίλης και έπειτα αγαπημένης του Δημήτρη, ο οποίος από το όγδοο επεισόδιο (χθεσινό) και μετά έχει πλέον μεγαλώσει. «Είναι η καλύτερη παραγωγή που έχω βρεθεί μέχρι στιγμής εγώ –για τα ελληνικά δεδομένα, δε, δεν παίζεται. Οι συνθήκες είναι καταπληκτικές, ο σκηνοθέτης το ίδιο, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου αποτελεί εγγύηση και όσοι ηθοποιοί βρεθήκαμε εκεί ζήσαμε καταστάσεις οικογενειακές. Ξέρεις τι είναι, να πηγαίνουμε 7 η ώρα το πρωί, χειμώνα, μέσα στο καραβάκι, στη Σπιναλόγκα, να πίνουμε τσάι με κονιάκ για να ζεσταθούμε όλο το συνεργείο… πολύ γλυκές στιγμές. Εκεί υπάρχει μία ηρεμία, μία συνέπεια και δημιουργικότητα. Πολύ ωραία, εγώ προς το παρόν έχω περάσει υπέροχα».

Μιλάμε για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές με τους οποίους συναναστράφηκε η Κατερίνα, ξεκινώντας φυσικά από τον Νεκτάριο Λουκιανό, τον τηλεοπτικό Δημήτρη, για τον οποίον μιλά με καλά λόγια. «Εκτιμώ πολύ τον Τάσο Νούσια, τον οποίο ξέρω και από άλλες δουλειές, η Μαρία Πρωτόπαππα είναι μία εξαιρετική ηθοποιός, όπως και ο Θοδωρής Κατσαφάδος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου… βρέθηκα με πολύ ωραίους ανθρώπους. Ανθρώπους!»

Παραπονιούνται πολλοί για τις άσχημες συνθήκες στην τηλεόραση, για το πόσο κακοπληρωτές είναι οι παραγωγοί των σίριαλ… ξεκινάω να πω στην Κατερίνα. «Σε αυτή την δουλειά, τουλάχιστον σε εμένα, αυτό δεν έχει συμβεί. Βρήκα καταπληκτικές συνθήκες, από το πού μέναμε, τρώγαμε κλπ, μέχρι το πώς πληρωνόμασταν -όχι το πόσο, γιατί δεν παίρνουμε τρελά λεφτά σε καμία περίπτωση, αλλά υπάρχει συνέπεια και είναι όλα πολύ καθαρά.» Δεν είναι λοιπόν δύσκολα τα πράγματα για έναν νέο ηθοποιό σήμερα;, την ρωτάω. «Πότε δεν ήταν δύσκολα; Εγώ έχω κάνει πολλές άσχετες δουλειές στο παρελθόν, αλλά όλα έχουν να κάνουν από την οπτική γωνία από την οποία βλέπεις τα πράγματα. Και εγώ έχω επιλέξει την αισιόδοξη.»
(διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη στα Σχετικά Documents)

Οι φωτογραφίες της Κατερίνας Μισιχρόνη είναι από το site  www.prologos.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v