Πάσχα στην Ελλάδα: Ανοιξιάτικη κατάνυξη σε δέκα προορισμούς

Μεγάλη Εβδομάδα στην Αθήνα; Οικονομικά μεν αλλά... οι ανοιξιάτικες αποδράσεις εκτός πόλης δεν παύουν να είναι άκρως δελεαστικές. Δέκα προορισμοί σε όλη την Ελλάδα, ντύνονται πασχαλινά και μας βάζουν σε πειρασμό να παραβλέψουμε την κρίση και να τους επισκεφθούμε.
Πάσχα στην Ελλάδα: Ανοιξιάτικη κατάνυξη σε δέκα προορισμούς
των Νικόλα Γεωργιακώδη, Ηρώς Κουνάδη, Έλενας Μπούλια

Ανάσταση στους ναούς της... διασκέδασης στην Μύκονο ή στα γραφικά εκκλησάκια των Ζαγοροχωρίων; Ρουκετοπόλεμος στους Βροντάδες στην Χίο ή... κανατοπόλεμος στα στενά της Κέρκυρας; Ανάσταση σε κάποιον από τους οικισμούς της κοσμοπολίτικης Μυκόνου; Στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού στην Ζάκυνθο; Ή μήπως στην αρχοντική Ύδρα;

Σε περίπτωση που έχετε αποκλείσει για φέτος την εκδοχή του «κάνω Πάσχα στην Αθήνα», αρχικά οφείλουμε να σας συγχαρούμε για την τόλμη σας. Μπορεί εν μέσω οικονομικής κρίσης η απόφαση για ταξίδι - ακόμα και σε περιοχές της Ελλάδας- να αποτελεί υπερβολή, από την άλλη πλευρά όμως, οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν μιας πρώτης τάξης αφορμή για αποδράσεις, έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αφορμή για ταξίδια σε ιδιαίτερες γωνιές της Ελλάδας, όπου τα πασχαλινά έθιμα «παντρεύονται» τις τοπικές παραδόσεις σε ατμόσφαιρα που μυρίζει άνοιξη. Ευκαιρία να ανακαλύψετε νέους προορισμούς, οι οποίοι απόκτούν χαρακτήρα... κατανυκτικό εν όψει Μεγάλης Εβδομάδας.

Αν κάνατε οικονομίες από την αρχή της χρονιάς, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, τότε επωφεληθείτε και από το δώρο του Πάσχα – τουλάχιστον για φέτος ένα μέρος του το έχετε σίγουρο – κανονίστε την άδειά σας, ετοιμάστε βαλίτσες και προγραμματίστε τη φετινή σας... λαμπρή απόδραση. Συγκεντρώσαμε δέκα δημοφιλείς και δελεαστικές προτάσεις για πασχαλινές διακοπές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ακολουθείστε μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v