Μύκονος: Κατάνυξη στους ναούς της… διασκέδασης

Μύκονος: Κατάνυξη στους ναούς της… διασκέδασης
Το Πάσχα στη Μύκονο συνδυάζει τη λάμψη των ημερών με αυτήν του κοσμοπολίτικου τουρισμού της. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως στο νησί αυτό θα συνδυάσετε την παράδοση με το σύγχρονο glam, το σουβλιστό αρνί με το sushi και το δεκάποντο τακούνι με το λευκό πλακόστρωτο. Είστε προετοιμασμένοι;

Η Αποκαθήλωση του Χριστού γίνεται στο χωριό Πλάκες το απομεσήμερο της Μ. Παρασκευής. Την επομένη, προτείνουμε να κάνετε Ανάσταση στο χωριό Άνω Μερά, και έπειτα να επιστρέψετε στην Χώρα όπου πραγματοποιείται το έθιμο του μπαρουτιού με το κάψιμο του Ιούδα.

Την Κυριακή του Πάσχα τα έθιμα μεταφέρονται στους οικισμούς του Τριοβάσαλου και του Πέρα Τριοβάσαλου, όπου πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, ο καθιερωμένος πασχαλινός αγώνας: Στις αυλές των δύο εκκλησιών, στα χωριά αυτά, μαζεύονται την Κυριακή του Πάσχα οι κάτοικοι των χωριών και πετούν στον αέρα δυναμίτες, με σκοπό να πετύχουν τον μεγαλύτερο κρότο. Παράλληλα, ανήμερα Πάσχα, αναβιώνει στην κεντρική πλατεία του χωριού το έθιμο της «Κούνιας», με την ολάνθιστη κούνια να περιμένει τους ερωτευμένους επισκέπτες να λικνιστούν σε αυτήν.

Φαγητό – Διασκέδαση: Στην περιοχή του Καλαφάτη προτείνεται και το ουζερί-εστιατόριο «Ανέπλωρα», πάνω από τον όρμο της Αγίας Άννας. Για πασχαλινή κρεατοφαγία προτιμήστε τον «Βαγγέλη» και τα «Γουρουνόπουλα», στην Άνω Μερά. Τέλος, το «N’Ammos», στην Ψαρού, περιμένει τους εκλεκτικούς καλοφαγάδες που δεν θα διστάσουν μπροστά στις τσουχτερές τιμές. Το βράδυ τα μπαρ και τα clubs του νησιού έχουν την τιμητική τους. Το Caprice είναι must για ένα πρώτο ποτό, ενώ η πλειοψηφία των νεώτερων συγκεντρώνεται αργότερα στο Destijl όπου οι ρυθμοί και η ένταση της μουσικής ανεβαίνουν. Για πιο… χαλαρές καταστάσεις σας περιμένει το Άρωμα, πολύ κεντρικά στα Ματογιάννια.
Διαμονή: Στο Harmony Boutique Hotel, ένα πανέμορφο ξενοδοχείο στο κέντρο της Χώρας, με τιμές που για τις μέρες του Πάσχα ξεκινούν από 255 ευρώ την βραδιά για ένα δίκλινο με πρωινό. Στο Arte & Mare Elia Mykonos Suites, πάνω στην υπέροχη παραλία της Ελιάς, που για το πασχαλινό τριήμερο προσφέρει δίκλινες σουίτες από 150 ευρώ το άτομο την βραδιά, με πρωινό, ημιδιατροφή, το πασχαλινό τραπέζι στο beach-restaurant Capelayo και δωρεάν μετακίνηση των πελατών στην Χώρα.
Πώς θα πάτε: Ακτοπλοϊκώς: Δείτε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Μύκονο στην μηχανή αναζήτησης δρομολογίων του Travel.In2life.gr - Καλοκαίρι.
Αεροπορικώς: Με Olympic AirAegean Airlines ή Athens Airways.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v