Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου - Πήλιο

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου - Πήλιο
Ένα χιονοδρομικό κέντρο στο βουνό των... Κενταύρων. Η κορυφή που το φιλοξενεί είναι οι Αγριόλευκες με υψόμετρο 1471 μέτρα. Παρότι σχετικά μικρό, η θέση του ανάμεσα στα πηλιορείτικα χωριά το καθιστά ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους. Διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες, ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα και δύο συρόμενους. Υπάρχουν τρεις κύριες πίστες κατάβασης, μία πίστα για αρχάριους καθώς και μία πίστα δρόμου αντοχής. Οι πίστες του είναι συνολικού μήκους 7.5 χιλιομέτρων , ενώ οι αναβατήρες στο σύνολό τους μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 2.000 άτομα την ώρα. Σημειώστε πως όλη την χειμερινή περίοδο, διοργανώνονται τακτικά νυχτερινά πάρτι στα οποία αξίζει τον κόπο να παραβρεθείτε.

Στο ψηλότερο σημείο του χιονοδρομικού, θα βρείτε το παραδοσιακά διακοσμημένο του Σαλέ, όπου θα πιείτε τον καφέ σας και θα απολαύσετε γευστικά σνακ, ενώ στην βάση του υπάρχει οργανωμένος χώρος στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 350 αυτοκινήτων. Στον χώρο λειτουργεί καθημερινά σχολή για σκι και snowboard με έμπειρους εκπαιδευτές, ατομικά ή ομαδικά μαθήματα και ειδικά τμήματα για παιδιά (40€ ανά άτομο ανά ώρα, 50€ για δύο άτομα ανά ώρα). Επίσης, υπάρχει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού (15€ για σκι, 20€ για snowboard). Τέλος, η ημερήσια κάρτα κοστίζει 12€ τις καθημερινές και 16€ τα Σαββατοκύριακα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 24280 73719 και 24280 73702.

Για την διαμονή σας κοντά στο χιονοδρομικό μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πανέμορφα χωριουδάκια του Πηλίου. Προτείνουμε το Αρχοντικό Αθανασάκη στην Πορταριά, με όμορφα δωμάτια και παραδοσιακή διακόσμηση (τηλ. 24280 99235, τιμές για δίκλινο από 65€ μέχρι 110€ και τον παραμυθένιο Χαμένο Μονόκερο στην Τσαγκαράδα (τηλ.: 24260 49930, 120€ για ένα δίκλινο με πρωινό).

Την στιγμή που γράφεται το δημοσίευμα και λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, οι αναβατήρες Πήλιον 3 και Πήλιον 2 δεν λειτουργούν, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των πιστών Πανόραμα και Φαλκονέρα.

Διαβάστε περισσότερα για το Πήλιο κάνοντας κλικ εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v