Xenia Palace Πορταριάς: Παράδοση, όπως Πήλιο

Ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Πήλιο ανακαινίστηκε για να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη, διανθισμένη με pop πινελιές στη διακόσμηση, σύγχρονη αισθητική και, βέβαια, όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις και να φιλοξενήσει τα πιο ιδιαίτερα ανοιξιάτικα weekends μας.
Xenia Palace Πορταριάς: Παράδοση, όπως Πήλιο
Στο πλέον κοσμοπολίτικο από τα χωριά του Πηλίου, την Πορταριά, ένα ιστορικό ξενοδοχείο ανακαινίστηκε για να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη και να φιλοξενήσει τις πιο ιδιαίτερες ανοιξιάτικες στιγμές μας. Το Xenia Palace ατενίζει από ψηλά τα φώτα της πόλης του Βόλου, τα νερά του Παγασητικού και το κατάφυτο βουνό των Κενταύρων, προσφέροντας στον επισκέπτη, εκτός από τη μαγευτική του θέα, υψηλού επιπέδου φιλοξενία.

Τα παραδοσιακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής διατηρούνται ακέραια, οι πηλιορείτικες λεπτομέρειες ξεχωρίζουν, μακριά από την τυποποίηση μιας ακόμη μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων, ενώ η ανακαίνιση πλημμυρίζει το εσωτερικό με χρώμα και pop πινελιές, διατηρώντας το 60s ύφος. Καλαίσθητη διακόσμηση, σε ύφος chic που αποφεύγει επιδέξια την επανάληψη του κλασικού και δε βαραίνει το χώρο, αναδεικνύεται από διακριτικό φωτισμό και παραδοσιακές λεπτομέρειες, όπως τα ξύλινα πατώματα και η πέτρα σε ορισμένους τοίχους.

62 standard δωμάτια και 13 σουίτες, καθένα με το δικό του, ξεχωριστό ύφος και ιδιαίτερο στυλ, μοιράζονται χαρακτηριστικά όπως η προσεγμένη διακόσμηση, το ξύλο που κυριαρχεί στο χώρο και δένει απόλυτα με τις γήινες αποχρώσεις που έχουν επιλεχθεί προσεκτικά για έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα και, βέβαια, η απαράμιλλη θέα στο πηλιορείτικο τοπίο που γαληνεύει τις αισθήσεις και αφήνει το βλέμμα να ξεκουραστεί στο πράσινο του φυσικού τοπίου.

Κάποιες σουίτες διαθέτουν τζάκι, ενώ άλλες θα σας κερδίσουν με το μπαλκόνι στην πισίνα του ξενοδοχείου –η οποία μαγνητίζει το βλέμμα με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της αλλά και με την εκπληκτική της θέα. King size κρεβάτια, απαλές μοκέτες, κομψή διακόσμηση και ιδιαίτερα χρώματα συνθέτουν ένα σκηνικό που, σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου παροχές, αποτελεί την ιδανική πρόταση για μερικές ημέρες χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να αναζωογονήσετε σώμα και πνεύμα, το spa του ξενοδοχείου παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών με προϊόντα Apivita και Annick Goutal, ενώ το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο δε θα σας αφήσει να μείνετε εκτός φόρμας ούτε μία μέρα.

Το lobby και το bar του ξενοδοχείου προσφέρονται για στιγμές χαλάρωσης και socializing. Ατμοσφαιρική διακόσμηση, αφράτοι καναπέδες, ξεχωριστά κομμάτια επίπλωσης από δέρμα και ξύλο, απαλός φωτισμός, πίνακες και καλαίσθητα διακοσμητικά στοιχεία, όλα συντελούν στη δημιουργία του μοναδικού περιβάλλοντος που ίσως σας κάνει να απαρνηθείτε για λίγο τη θαλπωρή του δωματίου ή της σουίτας σας.

Το εστιατόριο Belvedere, όπου σερβίρεται και το πλούσιο πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα, είναι φωτεινό, ντυμένο στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και του πράσινου, ενώ η βεράντα του, ιδανική για τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες μέρες, ατενίζει από ψηλά την πισίνα του ξενοδοχείου και την πόλη του Βόλου.

Το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, τρεις άρτια εξοπλισμένους συνεδριακούς χώρους –τρεις αίθουσες με τα ονόματα φόρο τιμής στην αρχαία ιστορία της περιοχής Ιωλκός, Κένταυρος και Πηλέας– καθώς και τμήμα εκδηλώσεων, το οποίο αναλαμβάνει τη διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων στην παρακείμενη πετρόχτιστη εκκλησία.

Το Xenia Palace Πορταριάς λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για τα standard δωμάτια ξεκινούν από 145 ευρώ τη χαμηλή περίοδο και φτάνουν τα 300 ευρώ την υψηλή, για τις junior σουίτες από 145 ευρώ και για τις σουίτες με τζάκι από 270 ευρώ.

Xenia Palace Πορταριάς, Πήλιο, τηλ.: 24280 99980-83
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v