Santikos Mansion: Eνας ”μύθος” στο Πήλιο

Στη Βιζίτσα του Πηλίου, το Santikos Mansion που χρονολογείται από το 1800 διατηρεί την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και μεταμορφώνεται σε ζωντανό ”μύθο” υπόσχοντας να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές πολυτέλειας και απόλαυσης.

Οτιδήποτε και να πει κανείς για το Πήλιο είναι πραγματικά πολύ λίγο. Η ματιά χάνεται κάπου αναμέσα στα βουνά, τα γραφικά χωριά και το απέραντο ”άπειρο” και η ψυχή γεμίζει από μια παράξενη ηρεμία, γαλήνη και νοσταλγία. Για το κάθετι που ο καθένας μας κουβαλάει στο μικρό του κεφαλάκι.

Σε κάποια σύντομη απόδρασή μας (ξέρετε από αυτές που ξεκινάμε για καφέ και καταλήγουμε σε διήμερο...) ανακαλύψαμε το Santikos Mansion, στη Βιζίτσα του Πηλίου.

Μείναμε κυριολεκτικά άναυδοι, τόσο από τη φιλοξενία, τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο και τις πλαγιές του Πηλίου όσο από το σπάνιο αυτό κτίσμα. Βασισμένο σε πρότυπο αριστοκρατικού σπιτιού, το κυρίως κτίσμα του Santikos Mansion χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.

Οι πρόσφατες αποκαταστάσεις και ανακαινίσεις το 1985 και το 2003 διατήρησαν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του 1800 και κατάφεραν να το μεταμορφώσουν σε ζωντανό ”μύθο” παρέχοντας μοναδικές υπηρεσίες και κυρίως...αξέχαστες στιγμές.

Στο επάνω πάτωμα του κτίσματος το κυρίως σαλόνι είναι διακοσμημένο με παλιά αυθεντικά δοκάρια και περίπου 20 βιτρό, συγκρατώντας το φως που μπαίνει στο δωμάτιο.

Η καλαίσθητη αρχιτεκτονική και η ιδιαίτερη διακόσμηση είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Santikos Mansions, ενώ η έμφαση στο καθετί αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Το στοιχείο του ξύλου έχει την τιμητική του και σε συνδυασμό με τα κλασικά έπιπλα, τα περίτεχνα κηροπήγια και κεριά προσδίδουν την ζεστασιά και τη θαλπωρή που αναζητά ο καθένας μας στις διακοπές του.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 3 δωμάτια, 4 σουίτες και μία μεζονέτα, εξίσου εντυπωσιακά και ιδιαίτερα, που φέρουν ένα όνομα από την μυθολογία. Συγκεκριμένα τα δωμάτια λέγονται ”Βάκχος”, ”Αριάδνη”, ”Φαίδρα”, ”Ερως”, ”Δάφνη”, ”Χλόη”, ”Ικαρος” και η μαιζονέτα ”Πανδώρα”.

Ξεχωρίσαμε τη σουίτα ”Έρως” (ιδέες βάζουμε αφού η γιορτή του Αγ.Βαλεντίνου δεν απέχει και πολύ) και φυσικά τη μαιζονέτα ”Πανδώρα” με το πετρόχτιστο τζάκι, τους καναπέδες και τα κεριά να αφοπλίζουν κάθε αίσθησή μας.

Στις παροχές περιλαμβάνονται τηλεόραση, τηλέφωνο, κεντρική θέρμανση, φαξ και πληθώρα ανέσεων όπως μπουρνούζια, παντόφλες και προϊόντα περιποίησης.

Η διαμονή σας στο Santikos Mansions θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη και οι αναμνήσεις που θα κουβαλήσετε μαζί σας, θα σας συντροφεύουν και θα γεμίζουν τις μπαταρίες σας μέχρι την επόμενή σας απόδραση...

Οι τιμές ξεκινούν από 90 ευρώ τη χαμηλή περίοδο και φτάνουν μέχρι και 360 ευρώ την υψηλή περίοδο.

* Santikos Mansion, Βιζίτσα – Πήλιο, τηλ.: 24230 86765 / Φαξ: 24230 86045

Ε. Ρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v