SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά - Σέρρες

Λαϊλιάς στις Σέρρες:

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά - Σέρρες

Σε απόσταση μόνο είκοσι λεπτά από την πόλη των Σερρών, στη βόρεια πλευρά του Aλή Mπαμπά, μέσα σε δάσος από οξιές και πεύκα, σε υψόμετρο 1600μ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά. Διαθέτει μία βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους χιλίων μέτρων και πλάτους εξήντα μέτρων, η οποία εξυπηρετείται από ένα συρόμενο χιονοδρομικό αναβατήρα, μήκους οχτακοσίων πενήντα μέτρων που μπορεί να μεταφέρει επτακόσια άτομα την ώρα. Ο αναβατήρας φτάνει μέχρι την κορυφή του βουνού -υψόμετρο χίλια οχτακόσια πενήντα μέτρα- ενώ υπάρχει ένας ακόμη μικρός συρόμενος αναβατήρας, μήκους διακοσίων μέτρων για αρχάριους.

Στην αφετηρία της πίστας γίνονται ενοικιάσεις αξεσουάρ για σκι, ενώ για τους αρχάριους λειτουργούν στο χιονοδρομικό κέντρο ιδιωτικές σχολές εκμάθησης σκι. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι με φωτισμό που έχει τοποθετηθεί στην πίστα, αυτή προσφέρεται και για νυκτερινό σκι με φαντασμαγορική θέα στο δάσος.

Στο τέρμα της χιονοδρομικής πίστας λειτουργεί σύγχρονο περίπτερο-σαλέ με εστιατόριο, αναψυκτήριο και κοιτώνες για την διαμονή σας εκεί – περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 23210 58783.

Tο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Kυριακή καθώς και όλες τις αργίες, ενώ η τιμή της εισόδου είναι 10 ευρώ για το ημερήσιο εισιτήριο και η διαμονή στο καταφύγιο ανά βραδιά είναι 20 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 23210 58784, 62400

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις Σέρρες εδώ.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2