Έξι προτάσεις ταξιδιών για... ”Καλό Πάσχα”!

Λίγο η άνοιξη, λίγο το μπούχτισμα από την κλεισούρα του χειμώνα η διάθεση για πασχαλινή απόδραση ανεβαίνει κατακόρυφα και μας ανοίγει την όρεξη για τις καλοκαιρινές διακοπές που ζυγώνουν! Αποδράστε πασχαλινά με το Ιn2life, αφού γνωρίσετε φανερές και κρυφές γωνιές της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Κέρκυρας, του Βόλου, του Καρπενησίου, και της Ναυπάκτου.
Έξι προτάσεις ταξιδιών για... ”Καλό Πάσχα”!

Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη, λέει ο σοφός λαός. Αν και με τα χωριά έχουμε χάσει λίγο τις ”άκρες” μας, η απόδραση παραμένει must για τις Άγιες αυτές ημέρες.

Τι είναι αυτό που μας διώχνει μακριά από τις εστίες το Πάσχα;

Ολοι έχουν λίγο πολύ ”μπουχτίσει” από τον χειμώνα, ενώ ήδη άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες ”αναζητήσεις” για τους προορισμούς των καλοκαιρινών διακοπών. Αν σε αυτό προσθέσετε και την ανοιξιάτικη διάθεση, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί η διαθεσιμότητα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι από τις αρχές Απριλίου σχεδόν στο μηδέν!

Ο εορτασμός του Πάσχα δεν είναι συνδεδεμένος με τη θρησκευτική πλευρά του πράγματος, αφού ”κατά τας γραφάς” οι ημέρες αυτές είναι ημέρες κατάνυξης και συγκίνησης. Είναι όμως η αρχέγονη (η παγανιστική, αν προτιμάτε) παρόρμηση που δίνει το παρόν και μας σπρώχνει εκτός των τειχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις μεσογειακές χώρες το Πάσχα συμπίπτει με τον ερχομό της άνοιξης και την Ανάσταση της φύσης. Πιστό λοιπόν στο... background του κλίματος των ημερών, το In2life σας πηγαίνει ταξίδι σε ορισμένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και σας παροτρύνει να επιλέξετε μέρη όπου δεν έχετε ξαναπάει.

Περπατάμε στα βουνά της Ευρυτανίας, πίνουμε καφέ στην Καλντέρα της Σαντορίνης, τσιμπάμε μεζεδάκια στα τσιπουράδικα του Βόλου και στη Ναύπακτο, περπατάμε στο Λιστόν την ώρα που δίπλα μας σπάνε κανάτια και δοκιμάζουμε κοκτέηλ στη Βενετία της... συνήθους ύποπτης Μυκόνου.

Δ. Γλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v