Διαμονή... on the rocks!

Αν βαρεθήκατε τα ”συμβατικά” ξενοδοχεία και αναζητάτε κάτι πραγματικά εναλλακτικό για τις διακοπές σας, έχουμε μία πρόταση που θα σας φέρει... ρίγη συγκίνησης. Βρίσκεται στη Σουηδία, λέγεται Ice Hotel και είναι, όντως, αυτό που υποδηλώνει το όνομά του: ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από πάγο!

της Ηρώς Κουνάδη

Θυμάστε εκείνη τη διαφήμιση, που κάποιος –προφανώς νεοφερμένος στην περιοχή– δάνειζε το αυτοκίνητό του στον καινούριο του φίλο και, όταν τον ρωτούσε πότε θα το επιστρέψει, εισέπραττε την απάντηση ”το βράδυ” -αλλά το βράδυ ήταν σε 6 μήνες; Το Ice Hotel βρίσκεται ακριβώς εκεί.

Διακόσια χιλιόμετρα βόρεια του αρκτικού κύκλου, εκεί που το καλοκαίρι μπορείτε να δείτε τον ήλιο του μεσονυχτίου, και που το χειμώνα δεν ξημερώνει ποτέ, στο χωριό Jukkasjärvi της Σουηδίας, το Ice Hotel κατασκευάζεται από πάγο και χιόνι κάθε χειμώνα και σας προ(σ)καλεί να δοκιμάσετε τις... αντοχές σας στο κρύο, περνώντας ένα βράδυ σε κρεβάτι από πάγο.

Ακούγεται εύκολο; Για τους Σουηδούς ίσως να είναι, αφού, όπως διαβάζουμε στο site του ξενοδοχείου ”όταν το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει, μπαίνοντας στο ξενοδοχείο αισθάνεστε το ζεστό αέρα –αφού εδώ η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους -8 βαθμούς Κελσίου”!

Μετά το check in στο ξενοδοχείο, το προσωπικό παραλαμβάνει τις αποσκευές σας και τις μεταφέρει στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο αποσκευών –αφού, αν τις πάρετε μαζί σας στο δωμάτιό σας θα παγώσουν!

Εσείς αλλάζετε στους επίσης ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μπαίνετε στο δωμάτιό σας, κλείνετε το παραβάν (ή την πόρτα, στην περίπτωση της Deluxe σουίτας) και ξαπλώνετε στο θερμαινόμενο sleeping bag που είναι τοποθετημένο επάνω στο κατασκευασμένο από πάγο και σκεπασμένο με δέρμα τάρανδου κρεβάτι.

Το πρωί ξυπνάτε με μία κούπα ζεστού χυμού από lingonberry, απολαμβάνετε την πρωινή σας σάουνα και παίρνετε πρωινό στο Ice Restaurant του ξενοδοχείου.

Οι τιμές ξεκινούν από 630 ευρώ για τη Deluxe Suite, 400 ευρώ για την απλή σουίτα, 297 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο και 594 ευρώ για το οικογενειακό δωμάτιο (για τέσσερα άτομα). Όλες οι σουίτες είναι διακοσμημένες με έργα τέχνης - γλυπτά από πάγο, τα οποία ανανεώνονται κάθε χρόνο και, βέβαια, είναι διαφορετικά σε κάθε σουίτα.

Οι λιγότερο τολμηροί μπορούν απλά να επισκεφθούν το Ice Hotel κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί κάθε χρόνο διαφορετικά έργα τέχνης –γλυπτά από πάγο, κατά κύριο λόγο– από ομάδες νέων καλλιτεχνών και λειτουργεί ως μουσείο, καθημερινά μέχρι τις 6.00 το απόγευμα. Κάθε μέρα, διοργανώνονται τρεις ξεναγήσεις στο ξενοδοχείο.

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση έργων τέχνης, το ξενοδοχείο περιλαμβάνει και μία εκκλησία φτιαγμένη από πάγο που, όπως ίσως μαντέψατε, ονομάζεται Ice Church και αποτελεί την ιδανική λύση στο πρόβλημα της πρωτότυπης, μοναδικής γαμήλιας τελετής –αν δε σας πειράζει να παντρευτείτε φορώντας στολή του σκι.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε αυτή την πλέον πρωτότυπη μορφή τέχνης, που ακούει στο όνομα ”γλυπική στον πάγο” (ή αλλιώς ice sculpting). Παρακολουθώντας το σεμινάριο που διοργανώνεται κάθε μέρα στις 11.00 το πρωί, ίσως και να ανακαλύψετε ένα κρυφό ταλέντο σας.

Οι δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου δεν περιορίζονται, βέβαια, εδώ. Καθημερινά διοργανώνονται ”περιπέτειες”, όπως σαφάρι με snowmobile και έλκηθρα, εκδρομές στον αρκτικό ωκεανό και κατασκήνωση στο δάσος.

Η ιδανική επιλογή χαλάρωσης μετά την ”περιπέτεια” που θα επιλέξετε είναι ένα ποτό στο Absolut Ice Bar, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δε χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι μέλος της ομώνυμης αλυσίδας, καταστήματα της οποίας συναντάμε και στο Μιλάνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. Μπάρα από πάγο, ποτήρια από πάγο, καθίσματα από πάγο... Ποιος χρειάζεται ψυγείο όταν βρίσκεται 200 χιλιόμετρα πάνω από τον αρκτικό κύκλο;

Σε περίπτωση που παρασυρθείτε από όλα αυτά και συνειδητοποιήσετε ότι έχει ήδη νυχτώσει –αλλά δεν αντέχετε την ιδέα να κοιμηθείτε επάνω στον πάγο– υπάρχουν και επιλογές ”Warm Accomodation”, ήτοι ”κανονικά” ξενοδοχεία, με όλες τις ανέσεις (και, κυρίως, τη σωστή θερμοκρασία) στο χωριό Jukkasjärvi. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, επισκεφθείτε το site του Ice Hotel.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v