6 ολοκαίνουριες σειρές που αξίζει να δεις

Πολιτικό θρίλερ, σπαρταριστή κωμωδία, αγωνιώδες αστυνομικό… Ό,τι και αν θέλετε να δείτε, έχουμε έξι ολόφρεσκες σειρές για όλα τα γούστα.
6 ολοκαίνουριες σειρές που αξίζει να δεις

Altered Carbon



Κάπου στο μακρινό μέλλον, οι άνθρωποι μπορούν να «αναστηθούν» ως συνειδήσεις σε σώμα διαφορετικό από εκείνο που είχαν, και ένας βαθύπλουτος (ο James Purefoy, που οι παλιοί θα θυμάστε ως Μάρκο Αντώνιο στο Rome) προσλαμβάνει έναν προσφάτως αναστημένο πολεμιστή, για να διαλευκάνει έναν φόνο… Τον δικό του. Ευρηματική και οπτικά υπέροχη δυστοπία, γεμάτη χιούμορ και ενδιαφέρουσες αναφορές, την οποία υπογράφει η «δική μας» Laeta Kalogridis.

La Mante



Στο δρόμο που χάραξε η επιτυχημένη Μασσαλία με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ (η δεύτερη σαιζόν της οποίας μόλις ξεκίνησε, παρεμπιπτόντως) έρχεται άλλη μία γαλλική σειρά του Netflix. Η υπόθεση έχει ως εξής: Δεκαετίες μετά τη σύλληψή της, μία κατά συρροή δολοφόνος προσφέρεται να βοηθήσει την αστυνομία να διαλευκάνει μια σειρά φόνων ενός μιμητή της. Υπό έναν όρο: Ότι θα δουλέψει μαζί με τον γιο της, που έχει γίνει στο μεταξύ αστυνομικός. Η σειρά αποτελείται από έξι ωριαία επεισόδια, γεμάτα σασπένς.

Damnation



Στην Αμερική του κραχ (της δεκαετίας του ’30, για τους μη κατέχοντες αμερικανική Ιστορία) ένας άνθρωπος με βίαιο παρελθόν προσποιείται τον ιερέα, και προσπαθεί να ξεσηκώσει τους αγρότες μιας ήσυχης κοινότητας της Αϊόβα να απεργήσουν. Το IMDb το περιγράφει ως «ένα έπος για την μυστική Ιστορία της καρδιάς της Αμερικής, που επικεντρώνεται στην αιματηρή διαμάχη ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους καταπιεσμένους». Δέκα 45λεπτα επεισόδια, που βλέπονται… νεράκι.

Rita



Βραβευμένη για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριάς της δανέζικη σειρά, που αφηγείται τη ζωή μιας πολύ μαχητικής, πολύ ειλικρινούς, νέας καθηγήτριας σε ένα δημόσιο σχολείο της Δανίας. Σπαρταριστοί διάλογοι, δηλητηριώδεις ατάκες και ασταμάτητες εξυπνάδες ειπωμένες σε μια γλώσσα που μπορεί και να μην έχετε ξανακούσει, κάνουν και τις τέσσερις σαιζόν απολαυστικές. Ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη με ελληνικούς υπότιτλους στο Netflix.

Borderliner



Μένουμε… Σκανδιναβία, με αυτό εδώ το νορβηγικό διαμαντάκι, που θα είναι διαθέσιμο και υποτιτλισμένο στο Netflix από τις 6 Μαρτίου, στο οποίο ένας αστυνομικός συγκαλύπτει μια υπόθεση φόνου για να προστατεύσει την οικογένειά του, και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια πολύ μεγαλύτερη, και πολύ πιο σκοτεινή συνωμοσία. Οκτώ ωριαία επεισόδια που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους μπροστά από τις οθόνες μας.

Ingobernable



Οι διεθνείς παραγωγές του Netflix καλά κρατούν… και στην άλλη άκρη του πλανήτη. Από το Μεξικό μας έρχεται αυτή εδώ η σούπερ εθιστική σειρά, με πρωταγωνίστρια την πρώτη κυρία της χώρας που, στα πρόθυρα διαζυγίου με τον άντρα της, βρίσκεται κατηγορούμενη για τη δολοφονία του. Ο τίτλος θα μεταφραζόταν κάπως σαν «ακυβέρνητη» -μη κυβερνίσιμη, πιο σωστά. Τα επεισόδια είναι δεκαπέντε 35λεπτα, οι υπότιτλοι ελληνικοί, και οι επιλογές ήχου δύο: Ο ορίτζιναλ ισπανικός (που είναι καλύτερος) και η αγγλική μεταγλώττιση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v