5 μίνι σειρές που βλέπονται σαν ταινίες

Και αστυνομικά, και δράματα εποχής, και όλος ο Τολστόι σε έξι επεισόδια για να πουλάς πνεύμα στις παρέες. Πέντε μίνι σειρές που αξίζει να δεις τώρα.
5 μίνι σειρές που βλέπονται σαν ταινίες
Top of the Lake

Η Jane Campion (των Μαθημάτων Πιάνου) σκηνοθετεί ξανά την Holly Hunter, σε μια απίστευτα ατμοσφαιρική αστυνομική ιστορία, με τα μαγικά πλάνα της Νέας Ζηλανδίας να ισορροπούν την κλειστοφοβική αίσθηση της ξεχασμένης από τον θεό επαρχίας και των ανθρώπων της. Πρωταγωνιστεί, εξαιρετικός στον ρόλο του «κακού», ο Peter Mullan, που οι παλιοί θα θυμάστε ως Swanney του Trainspotting.



Alias Grace

Ένα από τα λιγότερο γνωστά μυθιστορήματα της Margaret Atwood (της Ιστορίας της Πορφυρής Δούλης) μεταφέρεται έξοχα στη μικρή οθόνη, σε μια μίνι σειρά έξι ωριαίων επεισοδίων. Η ιστορία εκτυλίσσεται στον Καναδά του 19ου αιώνα, όπου μία παρανοϊκή δολοφόνος διηγείται την ζωή της σε έναν ψυχίατρο ο οποίος προσπαθεί να επικαλεστεί τη διανοητική διαταραχή της για να την απαλλάξει από τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.



11.22.63

Ένας καθηγητής λυκείου ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, για να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι. Πρωταγωνιστεί ένα all star cast: James Franco, Sarah Gadon, Chris Cooper και άλλοι πολλοί κι ωραίοι. Η σειρά αποτελείται από οκτώ ωριαία επεισόδια, γεμάτα δράση.



War and Peace

Η πολυβραβευμένη και πολυσυζητημένη μίνι σειρά του BBC που σκηνοθέτησε πέρυσι ο Tom Harper (του Peaky Blinders) αφηγείται σε έξι σούπερ ατμοσφαιρικά, 45λεπτα επεισόδια το έπος του Τολστόι. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Lily James, Gillian Anderson και Jim Broadbent.



The Pillars of the Earth (Οι Στυλοβάτες της Γης)

Έχει, κατ’ αρχάς, πιθανότατα το καλύτερο καστ που έχετε δει ποτέ σε σειρά: Ο Ian McShane (από το Game of Thrones και το American Gods) και ο οσκαρούχος Eddie Redmayne (ο Στίβεν Χώκινγκ της Θεωρίας των Πάντων) πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, σε αυτή την ιστορία που τα έχει όλα: Και πόλεμο, και δράμα, και έρωτες, και σκάνδαλα και θρησκευτικό φανατισμό. Ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, Ken Follett, συνυπογράφει και το σενάριο των εννέα ωριαίων επεισοδίων.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v