ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι πιο creepy σειρές της τηλεόρασης

Σειρές που προκάλεσαν αίσθηση με το νοσηρό τους κλίμα και άφησαν εποχή για τις ανατριχίλες που μας προσέφεραν.

Οι πιο creepy σειρές της τηλεόρασης

Δεν είναι και τόσο εύκολο να σερβίρεις ανατριχίλες από την μικρή οθόνη. Όμως οι παρακάτω σειρές τα κατάφεραν, έχοντας στη φαρέτρα τους σκοτεινά σενάρια, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και υπέροχους πρωταγωνιστές.

Τρόμος και ανατριχίλες στην μικρή οθόνη. Πατήστε play με δική σας ευθύνη.

The Twilight Zone

Η σειρά που τα ξεκίνησε όλα. Η σειρά – θρύλος η οποία αποτέλεσε σταθμό στο είδος του τηλεοπτικού τρόμου και στοίχειωσε τα βράδια μας με επεισόδια ρεαλιστικά... αλλόκοτα που κάλλιστα θα μπορουσαν να είναι πραγματικότητα. Ολοκληρώθηκε το 1964, όμως ακόμα προκαλεί ανατριχίλλες.

American Horror Story

Από την πρώτη σεζόν μας προκάλεσε ανατριχίλες με βιαστές ντυμένους με λάτεξ, νοσηρές σκηνές στοματικού σεξ και μωρά Φράνκεστάιν. Συνέχισε εξίσου δυνατά στη δεύτερη σεζόν με αρρωστημένους Ναζί γιατρούς να κάνουν πειράματα σε ψυχικά ασθενείς και άλλους που χρησιμοιούσαν δέρματα νεκρών για... λαμπατέρ. Συνεχίζει ακάθεκτο με νέα σεζόν φέτος.

Tales from the Crypt

Σιαμαίες με διχασμένη προσωπικότητα, σήριαλ κίλερ ντυμένοι Santa Claus, γάτες με εγκεφάλους αστέγων, ραδιοφωνικοί παραγωγοί που σκοτώνουν ανελλιπώς, βαμπίρ που απολύθηκαν από τράπεζες αίματος και πολλές ακόμα νοσηρές, “μαύρες”, αλλά και χιουμοριστικές ιστορίες - “σφηνάκια” σε μια σειρά σκέτη ανθολογία, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ.

Carnivale

Υποτιμημένο “διαμάντι” που μας χάρισε μόλις δύο σεζόν, αλλά μπόλικες ανατριχίλες. Η μάχη του ιερέα Justin Crowe με τον πιτσιρικά Ben Hawkins, μια εντυπωσιακή μάχη μεταξύ Κακού και Καλού με φόντο έναν περιοδεύοντα θίασο τσίρκου, άφησε ιστορία στην τηλεόραση όμως δεν εκτιμήθηκε στην εποχή της (2003-2005) και κόπηκε απότομα.

Millenium

Η σειρά του Chris Carter (X-Files) υπήρξε μια από τις πιο υποβλητικές μεταφυσικές/αστυνομικές σειρές των τελευταίων δεκαετιών. Κεντρικό πρόσωπο ένας όχι και τόσο τυπικός πράκτορας του FBI, o Frank Black, ο οποίος μπορεί να μπαίνει στο μυαλό των δολοφόνων και να ζει τις εμπειρίες τους σε πρώτο πρόσωπο. Η νοσηρή απεικόνηση του Seattle και η φοβερή ερμηνεία του Lance Henriksen συνέβαλαν στην spooky ατμόσφαιρα μιας σειράς που επίσης άντεξε λίγο (1996-1999).

Twin Peaks

Δεν υφίσταται όρος creepy χωρίς την φάτσα του David Lynch κάπου παραπέρα. Όταν ο εκκεντρικός σκηνοθέτης ασχολήθηκε με την τηλεόραση, δημιούργησε μια από τις πιο σκοτεινές και περίεργες σειρές των 90s. Εικοσιεπτά χρόνια μετά, η σειρά επέστρεψε προκαλώντας ξανά πανικό στους φαν. Στο επίκεντρο όσα αλλοπρόσαλα και άκρως... λυντσικά συμβαίνουν σε μια πόλη, το Twin Peaks, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται: νάνοι μιλούν ανάποδα, γυναίκες περπατούν αγκαλιά με κούτσουρα και ένας γριζομάλλης δολοφόνος κάνει τα όνειρα και την πραγματικότητά μας εφιάλτη.

Ν. Γ. 

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY