TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/4-3/5)

Δεκαπέντε από τις καλύτερες επιλογές για να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/4-3/5)
Από Μέριλ Στριπ και αδερφούς Νταρντέν μέχρι καινούριες μαγειρικές και σατιρικές εκπομπές ή ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, και εμείς παρακάτω συγκεντρώνουμε τις κορυφαίες επιλογές αν μείνετε στο σπίτι.

Οι ταινίες της εβδομάδας
*Ημέρα Εκπαίδευσης, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
O Αλόνζο Χάρις, ένας σκληροτράχηλος βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης του Λος 'Αντζελες, αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ για ένα ολόκληρο 24ωρο. Μόνο που ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο» κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ. Με το χρόνο να τρέχει εις βάρος του, ο Αλόνζο πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη Ρωσική Μαφία. Βραβείο Όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου για τον Ντένζελ Ουάσιγκτον.

*Sin City, Τρίτη στις 23.00, ALPHA
Στην πιο σκληρή, διεφθαρμένη και σκοτεινή πόλη, άνθρωποι περιφέρονται σαν σκιές μέσα στους δρόμους, κακοποιοί αναζητούν το επόμενο θύμα τους, απελπισμένα θύματα αναζητούν εκδίκηση, ήρωες πνίγουν τον πόνο τους στο αλκοόλ και οι Ροντρίγκεζ, Μίλερ και Ταραντίνο στήνουν το απόλυτα στιλιζαρισμένο νέο-νουάρ θρίλερ που παντρεύει το σινεμά με την αισθητική των κόμικς.

*Το Παιδί, Τετάρτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ένας ξυλουργός που ο γιος του δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια, προσλαμβάνει στη δουλειά του τον μόλις αποφυλακισθέντα νεαρό δολοφόνο του παιδιού του. Ο 16χρονος πια Francis, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εργοδότης του και μια περίεργη σχέση ξεκινά μεταξύ τους. Συγκινητικό νεορεαλιστικό σινεμά από τους αδερφούς Νταρντέν.

*Έτσι Πήραμε το Γούντστοκ, Πέμπτη στις 1.40, Mega
Ο διάσημος σκηνοθέτης Ανγκ Λι μας μεταφέρει στην θρυλική συναυλία που δόθηκε λίγο έξω από το Γούντστοκ το καλοκαίρι του '69. Η ταινία είναι επικεντρωμένη στον 'Ελιοτ Τίμπερ, έναν φιλότεχνο νεαρό και επιτυχημένο επιχειρηματία, που αναλαμβάνει να ξελασπώσει την καταχρεωμένη τοπική οικογενειακή επιχείρηση. Εντοπίζει με δημιουργικότητα το πολλά υποσχόμενο μουσικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο έχει μείνει άστεγο και φέρνει την επανάσταση στην παρθένα περιοχή του, αφού εκεί θα στεγάσει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ που συνέβησαν ποτέ.

*Ραντεβού στο Παρίσι, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Charade, όπως είναι ο αγγλικός τίτλος της ταινίας, σημαίνει αίνιγμα και αυτό καλείται να λύσει η όμορφη Βίρτζι, μια αμερικανίδα στο Παρίσι , που την υποδύεται η Όντρεϊ Χέπμπορν, και η οποία μαθαίνει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο ότι πέθανε ο πάμπλουτος άντρας της. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Κάρυ Γκραντ, σε μία από τις πιο «στιλάτες» ταινίες των ‘60s.

*Lara Croft: Tomb Raider, Παρασκευή στις 23.15, ΑΝΤ1
Κινηματογραφική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του δημοφιλούς video game με ηρωίδα τη ριψοκίνδυνη Λάρα Κροφτ και φυσικά πολλή δράση, με φόντο μεταξύ άλλων την Σαντορίνη και με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

*We Bought A Zoo, Σάββατο στις 21.10, STAR
Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους πραγματικότητα. Με τους Ματ Ντέιμον και Σκάρλετ Γιόχανσον.

*Η Σιδηρά Κυρία, Σάββατο στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Η Μέριλ Στριπ υποδύεται την Μάργκαρετ Θάτσερ σε προχωρημένη ηλικία, οπότε και η άνοια της χτυπά την πόρτα – ένα one woman show από την πολυβραβευμένη ερμηνεύτρια που αποδίδει εύστοχα την βρετανίδα σιδηρά κυρία των ‘80s.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού, Κυριακή 22.15, ALPHA
Ο πειρατής Τζακ Σπάροου και ο ερωτευμένος σιδεράς Γουίλ Τέρνερ αναζητούν το "Μαύρο Μαργαριτάρι", το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα, ο οποίος έχει απάγει την Ελίζαμπεθ, κόρη του κυβερνήτη, εξαιτίας ενός μαγικού φυλαχτού που είχε στην ιδιοκτησία της. Και οι θαλασσινές περιπέτειες του Τζόνι Ντεπ συνεχίζονται.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Ο Οργασμός της Αγελάδας, Πέμπτη στις 23.40, Mega
Η Χριστίνα και η Αθανασία είναι μεγαλωμένες με τα γνωστά ταμπού για το σεξ, τα όνειρα, τους άνδρες. Είναι πια έτοιμες να εξερευνήσουν τις επιθυμίες που φουντώνουν μέσα τους και ο οργασμός μιας αγελάδας τους δίνει την αφορμή. Η Όλγα Μαλέα σκηνοθετεί και οι Μπαλτά, Στυλιανού, Γερασιμίδου, Διδασκάλου, Κόκλας, Κυριακίδης, Μανέ κ.α. πρωταγωνιστούν.

*Τα Οπωροφόρα της Αθήνας, Σάββατο στις 23.50, ΝΕΡΙΤ
Ένας συγγραφέας, κλεισμένος στο σπίτι του, γράφει για έναν αλαφροΐσκιωτο νεαρό, ο οποίος περιφέρεται στην Αθήνα και δοκιμάζει τα φρούτα της. Σκηνοθετεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρωταγωνιστούν οι Λευτέρης Βογιατζής, Νίκος Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη.

*Μια τρελή τρελή οικογένεια, Κυριακή στις 20.00, ALPHA
Η Πάστα Φλώρα είναι η μητέρα μιας τρελής τρελής οικογένειας που περιλαμβάνει μία έξαλλη νέα, μία ξεμυαλισμένη Τζένη Καρέζη, έναν "ευνουχισμένο" πατέρα και έναν Αλέκο Αλεξανδράκη που έρχεται ως γαμπρός και αποφασίζει να βάλει τάξη.

Οι νέες εκπομπές
*Ό,τι Να’Ναι, Πέμπτη στις 23.30, ΣΚΑΪ
Ο Μάνος Βουλαρίνος και ο Πέτρος Νικολάου επέστρεψαν στον ΣΚΑΪ με μια σατιρική εκπομπή «χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και ειρμό (όπως ακριβώς και οι ίδιοι) και αδικούν όσους πιο πολλούς μπορούν. Μια εκπομπή εξαιρετικά αφιερωμένη, για να λένε ό,τι να ΄ναι, κυρίως για να δικαιολογήσουν τον τίτλο της εκπομπής, αλλά και για να μην έχουν ποτέ πρόβλημα στην ανεύρεση θεμάτων».

*Από την Πόλη στην Ανατολή, Σάββατο στις 20.00, ALPHA
Ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα, ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, ξεκινάει τον Απρίλιο στον Alpha, με οδηγό την Μαρία Εκμεκτσίογλου. Η πολίτισσα μαγείρισσα μας προσκαλεί να γνωρίσουμε γειτονικούς τόπους, μέσα από τον γαστρονομικό τους πλούτο. Πόλεις και χωριά της Ασιατικής Τουρκίας, με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης αλλά και της γαστριμαργίας.

Το ντοκιμαντέρ της εβδομάδας
*We Are Journalists, Κυριακή στις 0.00, ΝΕΡΙΤ
Ένα βιωματικό ντοκιμαντέρ για τις συνθήκες τρομοκρατίας κάτω από τις οποίες εργάζονται οι δημοσιογράφοι στο Ιράν, βασισμένο στην προσωπική ιστορία του σκηνοθέτη. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη γυμνή αλήθεια, όχι μόνο για τον προσωπικό πόνο και τα δεινά που υπέφερε ο Άχμαντ στον αδιάκοπο αγώνα του για την ελευθερία της έκφρασης, αλλά επίσης και για τη συμφορά που βρήκε πολλούς Ιρανούς δημοσιογράφους οι οποίοι έχασαν τον επιούσιο όταν οι εφημερίδες στις οποίες δούλευαν απαγορεύτηκαν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v