Reality shows που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν

Δεν είναι μυστικό ότι η reality tv προσφέρει φτηνό και κακό θέαμα. Αυτές οι έξι σειρές, όμως, ξεπερνούν ειλικρινά τα όρια.
Reality shows που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν
Κάποτε, στις περήφανες εποχές του Big Brother, η reality tv αρκούνταν στο να βάζει δέκα αγνώστους σε ένα σπίτι και να αφήνει το κοινό να αποφασίζει ποιος θα πάρει ένα εξευτελιστικά μεγάλο ποσό, αντιστρόφως ανάλογο των δεξιοτήτων τους. Μετά, όταν κι αυτή η συνταγή μπαγιάτεψε, άρχισαν να ψάχνουν για τα επόμενα μεγάλα ταλέντα – στο τραγούδι, στην μαγειρική και, σε μερικές πολύ ατυχείς στιγμές, στην ηθοποιία και το πώς να φτιάχνεις κοκτέιλ. Τι κάνεις, όμως, όταν αρχίσεις να στερεύεις από ιδέες, και το κοινό σου ζητά όλο και πιο… extreme πράγματα; Τα παρακάτω reality shows όχι απλά προκαλούν, αλλά επιτίθενται κυριολεκτικά στις αισθήσεις και τον δείκτη νοημοσύνης μας.

1. I didn’t know I was pregnant

Γυρισμένο με ηθοποιούς, αλλά βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, το «I didn’t know I was pregnant» είναι ένα από τα πολλά άσχημα πρόσωπα της Αμερικής. Στις ιστορίες του, γυναίκες σταματούν να έχουν περίοδο, παίρνουν πολλά κιλά και ξαφνικά τους πιάνουν τρομεροί πόνοι, και δεν έχουν ιδέα γιατί. Μόνο όταν φτάνουν στο νοσοκομείο (και αν) ενημερώνονται πως είναι έγκυοι και μάλιστα το μωρό ετοιμάζεται να έρθει. Λέει πολλά για την παιδεία μιας χώρας όταν υπάρχουν αρκετές τέτοιες ιστορίες για να βγουν τέσσερις ολόκληρες σεζόν αυτής της σειράς. Υποπτευόμαστε ότι αυτά τα μωρά που γεννήθηκαν μέσα σε τουαλέτες σούπερ μάρκετ έχουν ήδη μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης από τις μητέρες τους.

2. My strange addiction

Η σειρά εστιάζει σε παράξενους εθισμούς. Τόσο παράξενους, που λογικά πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Όπως στο παραπάνω βίντεο. Επαρχιώτισσα 26χρονη χήρα κουβαλάει παντού τις στάχτες του άντρα της μέχρι που, μια μέρα, λίγες στάχτες έπεσαν στο χέρι της. «Δεν ήθελα να τον σκουπίσω, είναι ο άντρας μου. Οπότε απλά το έφαγα. Και τώρα, δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω τις στάχτες του άντρα μου». Ακούγεται αρρωστημένο; Είναι. Και υπάρχουν έξι σεζόν. Το χειρότερο, όμως, είναι πως η σειρά αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της σε μια ηδονοβλεπτική παρουσίαση των (συνήθως επικίνδυνων) προβλημάτων, χωρίς να προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια. Κοινώς, η κυρία που τρώει κάθε μέρα μισό τετραγωνικό μέτρο γυψοσανίδα, λογικά ξόδεψε την επιταγή της για να αγοράσει περισσότερη.

3. Toddlers and tiaras

Τα παιδικά καλλιστεία είναι εξ’ ορισμού τρομακτικά. Μακιγιαρισμένα παιδάκια, με αποκαλυπτικά φορέματα που υποκρίνονται ότι χορεύουν σαν «μεγάλες». Και τώρα βλέπουμε όλη την παράνοια που επικρατεί στα παρασκήνια, από τις λυσσασμένες μαμάδες που μαλώνουν μεταξύ τους, τις λυσσασμένες μαμάδες που βγάζουν τα απωθημένα τους μέσα απ’ τα παιδιά τους… γενικά αυτό είναι ένα σόου που μας δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνονται γονείς.

4. Dating naked

Οι παραγωγοί πρέπει να σκέφτηκαν, «Τι μπορούμε να κάνουμε για να φανεί φρέσκο άλλο ένα σόου με απελπισμένους αγνώστους που μπορεί να είναι όμορφοι αλλά έχουν λιγότερη προσωπικότητα κι από ένα χαρτόκουτο;» Προφανώς, η απάντηση ήταν να τους βάλουν να κάνουν όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες ενός ραντεβού ολόγυμνοι. Το οποίο θέτει πολλά ερωτήματα. Όπως, αν το να δεις τον άλλο γυμνό και (προτιμότερα) με χαμηλό φωτισμό είναι το κερασάκι στην τούρτα, τι μέλλον μπορούν να έχουν αυτά τα ζευγάρια; Μία από τις διαγωνιζόμενες έκανε μήνυση στην εταιρία παραγωγής για 10 εκατομμύρια, επειδή σε μία σκηνή ξέχασαν να τοποθετήσουν σωστά την θολούρα πάνω από το επίμαχο σημείο της και, όπως λέει, αυτό έκανε την γιαγιά της να σταματήσει να της μιλάει και τον υψηλόμισθο, Εβραίο γκόμενο που βρήκε αφού τελείωσαν τα γυρίσματα να την χωρίσει. Αν ρωτήσετε εμάς, θα σας πούμε ότι με δέκα εκατομμύρια δολάρια δεν αγοράζεις καινούριο εγκέφαλο.

5. The Swan

Στην εποχή του, το είχαν αποκαλέσει «το πιο σαδιστικό σόου της δεκαετίας», και όχι άδικα. Με την λογική του ασχημόπαπου που γίνεται κύκνος, η σειρά είχε πάρει ένα μάτσο γυναίκες που θεωρούνταν «άσχημες», τους άλλαζε κυριολεκτικά τα πάντα πάνω τους με εντατικές πλαστικές επεμβάσεις, και στο τέλος όλες διαγωνίζονταν για το ποια κατέληξε η πιο όμορφη. Πρόσφατα, μία πρώην διαγωνιζόμενη ανοίχτηκε για τις εμπειρίες της, λέγοντας πως πλέον τα ψυχολογικά προβλήματα που της προκάλεσε η συμμετοχή της έχουν κάνει την ζωή της πιο δύσκολη από ποτέ. Ο σεξισμός σε όλο του το μεγαλείο.

6. Sex Box

Και το πιο πρόσφατο «έκτρωμα»: ζευγάρια που κάνουν σεξ ζωντανά στην τηλεόραση! Προφανώς, εμείς δεν βλέπουμε και δεν ακούμε τίποτα. Επειδή ο σκοπός της σειράς είναι να βάλουν ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε μια ευάλωτη θέση, ώστε να ανοιχτούν μεταξύ τους και να φτιάξουν την σχέση τους, είναι ακριβώς σαν να πηγαίνεις σε σύμβουλο γάμου. Μόνο που αναγκάζεσαι να κάνεις σεξ μέσα σε ένα κλειστοφοβικό κουτί και μετά τρεις πρώην διάσημοι σε ρωτάνε για την σεξουαλική σου ζωή μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Ουδέν σχόλιο.

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v