TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-19/4)

Οι καλύτερες ταινίες, τα παιδικά διαμάντια της Disney, οι ξενές σειρές, τα ντέρμπι της εβδομάδας και όσα αξίζει να δείτε στην ελληνική τηλεόραση τις προσεχείς ημέρες.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-19/4)
Οι διακοπές του Πάσχα είναι μία ευκαιρία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς να γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο και να κρατήσουν καινούρια επεισόδια των σειρών τους για αργότερα, οπότε μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα αρκεστούμε σε επαναλήψεις τους στην prime time. Αλλά και σε πολλές, πολλές ξένες και ελληνικές ταινίες, παλιά και νέα διαμάντια της Disney για τα παιδιά, και κάποιες νέες ξένες σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες. Δείτε παρακάτω μερικές καλές επιλογές για όλα τα γούστα.

Οι ταινίες της εβδομάδας

*Οι Διώκτες του Εγκλήματος, Τρίτη στις 22.30, ALPHA
Μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες αντιμετωπίζει τον αδίστακτο μαφιόζο της πόλης, σε μια περιπέτεια με την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, ήτοι τους Σον Πεν, Ράιαν Γκόσλιν, Έμμα Στόουν, Τζος Μπρόλιν.

*Νήσος 2, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA
Μία από τις πιο εμπορικές ελληνικές κωμωδίες της δεκαετίας απέκτησε σίκουελ, στο οποίο το πλούσιο καστ ζει νέες κωμικοτραγικές περιπέτειες στο νησί. Παίζουν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

*Η Οργή των Τιτάνων, Πέμπτη στις 22.10, STAR
Ο Περσέας, ο Δίας, ο Ήλιος, Ο Κρόνος και τα άλλα παιδιά μάχονται μέχρι τέλους σε αυτή την blockbuster ταινία του Λίμπεσμαν, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Ρέιφ Φάινς και Λίαμ Νίσον.

*Pretty Woman, Παρασκευή στις 21.45, ALPHA
Ο Ρίτσαρντ Γκιρ προσλαμβάνει μία πόρνη για λίγες ημέρες, η Τζούλια Ρόμπερτς γίνεται το πρώτο όνομα του Χόλιγουντ και η έβδομη τέχνη αποκτά μία από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές κομεντί στην ιστορία της.

*The Fast and the Furious, Παρασκευή στις 22.10, STAR
Ώρα για γκάζια στους δρόμους του LA, με φόντο αγωνιστικές πίστες, συμμορίες παράνομων αγώνων αυτοκινήτων και παράτολμα κόλπα, με τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ και Μισέλ Ροντρίγκεζ.

*Ώρα για Σερφ, Σάββατο στις 21.15, Mega
Στην «παιδική γωνιά» της εβδομάδας, γνωρίζουμε την πιο… κουλ πλευρά των ωκεανών με την βοήθεια του φιλόδοξου σέρφερ Κόντι, που ταξιδεύει από το… Κρύο ντε Τζανέιρο μέχρι τα μακρινά Πιγκουινίσια.

*L, Σάββατο στις 0.00, ΝΕΡΙΤ
Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς. Νέος, «παράξενος» ελληνικός κινηματογράφος διά χειρός Μπάμπη Μακρίδη και διά πένας Ευθύμη Φιλίππου (ο σεναριογράφος του Κυνόδοντα), με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

*Λούφα και Παραλλαγή, Κυριακή στις 21.15, Mega
Ο Νίκος Περράκης γράφει «Ιστορία» στο ελληνικό σινεμά, μέσα από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις του ελληνικού στρατού, όπως τις κατέγραψε η κάμερά του το 1984.

*Θεός για μια Εβδομάδα, Κυριακή στις 21.00, ALPHA και Νώε για μια Εβδομάδα, Τρίτη στις 22.10, STAR
Ο Μόργκαν Φρίμαν είναι ο Θεός σε αυτές τις δύο «αλληλένδετες» κωμωδίες, στις οποίες αναθέτει από τη μία στον Τζιμ Κάρεϊ τον ρόλο του Παντοδύναμου και από την άλλη στον Στιβ Καρέλ την κατασκευή μιας κιβωτού, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

*The Score, Κυριακή στις 23.00, ALPHA
Τρεις ταλαντούχοι απατεώνες οργανώνουν ένα μεγάλο κόλπο με στόχο την κλοπή ενός τεράστιου χρηματικού ποσό από το τελωνείο του Μόντρεαλ, αλλά τα πάντα ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί – με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρτ Νόρτον, Μάρλον Μπράντο και Άντζελα Μπάσετ.

Ταινίες της Disney στη Nova


Πινόκιο
(2002)
Τρίτη 14/4 στις 10.00 στο Novacinema 2 (και Novalifε, 26/4 στις 14.50)
Ηθοποιοί: Ροµπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι
Κινηµατογραφική µεταφορά της κλασικής ιστορίας του Πινόκιο, της ξύλινης κούκλας που θέλησε να γίνει πραγµατικό αγόρι.

Fantasia (2000)
Τετάρτη 15/4 στις 10.00, Novacinema 2
Με τις φωνές των: Κωνσταντίνου Καζάκου, Κώστα Φιλιππόγλου
Μια νέα εκδοχή της κλασικής ταινίας της Disney.

Το Βιβλίο της Ζούγκλας (1967)
Πέμπτη 16/4 στις 10.00 στο Novacinema 2
Με τις φωνές των: Φιλ Χάρις, Σεμπάστιαν Κάμποτ
O Μπαγκίρα, ο σοφός πάνθηρας, και ο Μπαλού, η αρκούδα, θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Μόγλη, ένα αγόρι που ζει στη ζούγκλα, να εγκαταλείψει το μέρος για να μεταφερθεί στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Φαντασία (1940)
Παρασκευή 17/4 στις 10.00, Novacinema 2
Με τις φωνές των: Λέοπολντ Στοκόφσκι, Ντιμς Τέιλορ, Κόρεϊ Μπάρτον
Πρόκειται για μία ταινία που αποτελείται από οκτώ διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες βασίζονται σε τρία στοιχεία: Στη μουσική που μπορεί να υπάρχει από μόνη της, στη μουσική που δημιουργεί τις εικόνες χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα, και στη μουσική που αφηγείται μια συγκεκριμένη ιστορία.

Το Βιβλίο της Ζούγκλας 2 (2003)
Σάββατο στις 10.00, Novacinema 2
Με τις φωνές των: Τάσου Κωστή, Θοδωρή Τσάκωνα, Λάζαρου Χρυσομαλλίδη, Αντιγόνης Φραγκούλη
Ο Μόγλης ανήκει πια σε μια πραγματική οικογένεια. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, που περιλαμβάνει τον μικρό θετό του αδερφό, Ράνζαν, και την Σάντι, το κορίτσι που τον έβγαλε από την ζούγκλα. Ο πατέρας του, όμως, δεν τον αφήνει να βγει έξω από το μικρό χωριό τους κι εκείνος αγαπάει τόσο τη ζούγκλα… Έτσι, με τη βοήθεια του παλιού καλού του φίλου Μπαλού, καταφέρνει να ξαναγυρίσει στο αγαπημένο του δάσος.

Πήτερ Παν (1953)
Κυριακή 19/4 στις 10.00 στο Novacinema 2
Με τις φωνές των: Λευτέρη Σαμσών, Άριελ Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Τακούδη
Ο Πήτερ Παν, το αιώνιο παιδί, είναι ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών των τριών παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ. Η Γουέντι, ο Τζον και ο Μάικλ όμως, δεν ξέρουν ότι τους περιμένει μία μεγάλη έκπληξη: Ο Πήτερ Παν θα τους προσκαλέσει να ταξιδέψουν μαζί του και να γνωρίσουν τη χώρα του Ποτέ…

Σημειώστε ότι τα παιδικά που προβάλλονται από τα κανάλια της NOVA, διαθέτουν υπηρεσία εγγραφής έτσι ώστε να τα (ξανά) δείτε όποτε θέλετε και όσες φορές θέλετε.

Οι νέες σειρές της εβδομάδας
*The Newsroom, Τρίτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν μας «μπάζει» στα γραφεία ενός καλωδιακού καναλιού των ΗΠΑ, όπου οι δημοσιογράφοι θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της δεοντολογίας τους. Την Τρίτη ξεκινά η προβολή του Α’ κύκλου.

*Οι άνθρωποι του παρασκηνίου, Σάββατο και Κυριακή στις 20.00, ΝΕΡΙΤ
Δεύτερη σειρά κάνει πρεμιέρα στη ΝΕΡΙΤ αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά από τη Γαλλία. Πρόκειται για βραβευμένο πολιτικό δράμα σε σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ. Μετά τη δολοφονία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του Σεντ Ετιέν του Λίγηρα, όλη η Γαλλία είναι σε πένθος. Ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή εν όψει των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν μέσα στις επόμενες 35 ημέρες. Αρχίζει μια πολιτική ίντριγκα σχετικά με την προεκλογική καμπάνια για το νέο πρόεδρο. Δύο σύμβουλοι επικοινωνίας, πρώην φίλοι και συνεργάτες, ανταγωνίζονται για να εκλέξει ο καθένας τον δικό του υποψήφιο.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Champions League, Παρί Σ. Ζερμέν-Μπαρτσελόνα, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Europa League, Σεβίλλη-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Πέμπτη στις 22.05, ΑΝΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v